Dan is het maar borrelpraat


archives Theo Footballs Gunzilla Vrijheid Nog meer vrijheid Norberg


Gij zult niet doden Exodus 20.13

maandag, december 29, 2003

 
Kunst

Leuke, geengageerde kunst. Wilt u deze (vermoedelijke) illegalen aangeven?.

Zo kan ik ook nog wel wat kunst bedenken.


"Vraag 18. U heeft in deze vraag twee mogelijkheden, waarvan u er één mag kiezen. Dus u vult òf vraag 18A in, òf 18B.
In de bijlage treft u een lijst aan van zo'n 2 miljard aardbewoners, hoofdzakelijk uit Afrika en Azië. Zoals u ziet is er op iedere 150 pagina's één naam onderstreept. Dit is iemand die het geld had om per vliegtuig naar Nederland te vluchten. De mensen die met een sterretje (*) zijn gemarkeerd hebben lepra. Achter alle namen staat een nummer, lopend van 0.000.000.000 tot 1.999.999.999.

Selecteer eerst welke vraag u wilt gaan beantwoorden. Let op: u moet kiezen uit vraag 18A of 18B! Mocht het u allemaal te ingewikkeld worden dan kunt u ook de derde optie aankruisen.

Ik wil vraag 18A beantwoorden. Nederland kan de mensen goed gebruiken.
Ik wil vraag 18B beantwoorden. Ik ben nu eenmaal een racist.
Ik selecteer alle onderstreepte mensen. Het is onrechtvaardig om mensen na 5 of 10 jaar procederen waar ze telkens nee gehoord hebben alsnog het land uit te zetten.

18A. Hieronder kunt u aangeven welke personen u een fijne toekomst in Nederland gunt. U mag maximaal de nummers van 5 mensen invullen. De 10.000 mensen met de meeste stemmen krijgen volgend jaar een uitnodiging om een A-status in ontvangst te nemen. Zij komen direct in aanmerking voor huursubsidie, pensioen, uitkeringen en scholing. Mensen die nog niet in Nederland waren krijgen een gratis ticket. Mensen die momenteel illegaal zijn in Nederland maar helaas zijn afgevallen ook.
1. ___________________________
2. ___________________________
3. ___________________________
4. ___________________________
5. ___________________________

18B. Als u vraag 18A niet heeft ingevuld dan mag u deze vraag beantwoorden. De kosten om een lepra-patient op te sporen en van een wisse dood te redden zijn ongeveer 50 Euro. Op de bijgesloten lijst mag u dan ook maximaal 40000 nummers invullen van mensen die gemarkeerd zijn met een sterretje. De 80.000.000 mensen met de meeste stemmen worden genezen van lepra. Mochten de leprapatienten onverhoopt op zijn (maar de kans is niet zo heel groot, sinds 1 januari 2003 zijn er meer dan 600.000 ontdekt) dan wordt het overgebleven geld gebruikt om malaria of honger uit te bannen. "


Wat denkt u, kom ik nu ook in aanmerking voor subsidie?

posted by Arjan 10:47 p.m.


zaterdag, december 27, 2003

 
Neemt u mij niet kwalijk...

maar ik moet toch echt even in herhaling vallen. Ik heb de speech van Thom de Graaf nog maar eens opgezocht van 9 februari 2002, de dag dat Fortuyn zijn Volkskrant-interview had gegeven. Weet u wat hij nog méér zei?



Democraten,
Ik prijs mijzelf gelukkig dat we niet in een land leven
waarin het grote geld bepalend is om kiezers te paaien,
waarin partijen over elkaar heen buitelen om de onderbuik van de kiezer te raken,
waarin het argument vervangen is door de belediging van andere kandidaten.


Slechts paar regeltjes later stompt hij de toehoorders recht in de onderbuik door aan te kondigen dat de nieuwe Hitler dan toch eindelijk is opgestaan. De schoft.

Is dat wat Beatrix bedoelde in haar Kerstpraatje?

Met U wil ik de gedachten richten op idealen waarmee zij zich in haar lange leven zo sterk verbonden heeft gevoeld. In 1982 werd hààr als eerste de prijs uitgereikt van de “Vier Vrijheden” die jaarlijks wordt verleend ter herinnering aan de beroemde oorlogstoespraak van President Franklin Roosevelt. Die vrijheden zijn de morele pijlers van onze beschaving.

...
De vrijheid van meningsuiting is al lang verankerd in onze Grondwet. Dat is een groot goed. Het is echter geen vrijbrief om te kwetsen noch om schaamteloos oordelen te verkondigen over mensen. Elke vrijheid heeft een keerzijde in verantwoordelijkheid waarmee gewetensvol moet worden omgegaan. Dat verplicht de waarheid te eerbiedigen en medemensen te respecteren. Alleen zo zal het geschreven en gesproken woord een wapen kunnen zijn tegen corruptie en misbruik van macht en een schild voor de democratie.

Ach, natuurlijk bedoelde ze dat niet. Ze bedoelde dat je in Nederland helemaal niet alles mag zeggen. "Niet kwetsen" betekent dat je niet mag zeggen ('t-Is maar een voorbeeldje):
"Het Koningshuis is een ondemocratische, bodemloze put. Beatrix moet zich niet alleen beperken tot lintjesknippen (in plaats van te bepalen wie er dit land regeert), Beatrix en rest van haar criminele familie moet ophouden te denken dat ze boven de wet staan. Ze moet oprotten."

't-Zou kwetsen zijn. Of "schaamteloos oordelen". Eén ding weet ik in ieder geval zeker: Roosevelt bedoelde in zijn speech met Vrijheid van Meningsuiting ongeveer zoiets als "VRIJHEID VAN MENINGSUITING". Dus niet "je mag wel van alles zeggen maar niet als het niet mag of als de Koningin het schaamteloos oordelen zou vinden, of dat je iemand kwetst bijvoorbeeld, of als je ueberhaupt tegen de communis opinio ingaat". Dat je voor "De multiculturele samenleving schaffen wij af" de gevangenis in moet zou Roosevelt een gruwel zijn. Het was een paar jaar geleden wel reden genoeg om Janmaat op te sluiten. Kort geleden werd dat nog eens bevestigd door de Hoge Raad. Ik kan me niet herinneren dat Beatrix dat zo erg vond (net zoals ik me niet kan herinneren dat Beatrix vorige Kerst het woord "Fortuyn" over de lippen kon krijgen, terwijl er toch een heuse politieke moord had plaatsgevonden op de man die volgens de laatste peilingen premier zou zijn geworden. Beatrix is er in ieder geval niet voor de anderhalf miljoen onderdanen die dat jaar hun vertrouwen in de Nederlandse "Democratie" voorgoed verloren.

In het land van Franklin Roosevelt heb je een Grondwet dat lang zo slap niet is als de Nederlandse.
Amendment 1:Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the government for a redress of grievances.

Ter vergelijking:
Art. 7 . - 1. Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
- 2. De wet stelt regels omtrent radio en televisie. Er is geen voorafgaand toezicht op de inhoud van een radio- of televisieuitzending.
- 3. Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in de voorgaande leden genoemde middelen heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. De wet kan het geven van vertoningen toegankelijk voor personen jonger dan zestien jaar regelen ter bescherming van de goede zeden.
- 4. De voorgaande leden zijn niet van toepassing op het maken van handelsreclame.


"behoudens dit", "geen voorafgaand", "behoudens dat". De Grondwet staat het de Tweede Kamer toe allerlei uitspraken te verbieden met desastreuze effecten. Als wij mochten zeggen wat we wilden dan was 2002 geen bijzonder jaar geweest en was het Multiculturele Drama er nooit geweest. Om maar eens wat te noemen. En is er nou nog iets te zeggen ten gunste van enige restrictie op de Vrijheid van Meningsuiting? Die is er toch vanwege "Dat Nooit Meer"? Als racisten en fascisten maar onbeperkt mogen zeggen wat ze willen dan breekt toch uiteindelijk Wereldoorlog III uit? Nee dus. Sinds 17 september 1787 heeft Amerika een grondwet met keiharde garanties voor de Vrijheid van Meningsuiting. In de VS mogen nazi's zeggen wat ze willen. Kijk eens hier voor wat leuke foldertjes die je in Nederland nooit zult aantreffen. Beatrix zou flauwvallen als ze zoiets kwetsends zou zien. En die vrijheid hebben ze in de VS nou al jaren! En toch hebben ze geen dictatuur.

Ik sta achter wat Voltaire zegt: ik kan uw mening nog zo abject vinden, maar ik zal uw recht verdedigen om die te uiten. Ik ben ook voor afschaffen van dat rare Grondwetsartikel: gij zult niet discrimineren. Prachtig. Maar als dat betekent dat mensen geen discriminerende opmerkingen meer mogen maken, en die maak je in dit land nogal snel, dat zeg ik: dit is niet goed. Laat mensen die opmerkingen maar maken. Er is een grens en die vind ik heel belangrijk: je mag nooit aanzetten tot fysiek geweld. Dat kan een rechtsstaat zich niet permitteren. Maar als een imam weet te vertellen dat mijn levenswandel volstrekt verwerpelijk is en beneden die van varkens ligt: oké, dan zegt hij dat maar.

De speciale Borrelpraat-Kerstbijlage over de censuur bij Beeld en Geluid heeft een hoop nieuwe lezers opgeleverd, zelfs van -of all sites- Indymedia. Misschien dat deze site in 2004 (behoudens de mogelijkheid dat ik er geen zin meer an heb natuurlijk) ook weer een hoop lezers trekt. Ik wens u in ieder geval een gelukkig en vrij 2004!

posted by Arjan 1:07 a.m.


dinsdag, december 23, 2003

 
Leuke Euro-propaganda uit den Ouden Doosch

In Bassie en Adriaan!

DOCID:           75883

COLLECTIE: Televisie Programma
TITEL: BASSIE EN ADRIAAN EN DE GEHEIMZINNIGE OPDRACHT
SUBTITEL: Afl. 12: Luxemburg (slot)
ZENDGEMACHTIGDE: TROS
UITZENDDATUM: 1992-04-24
BEGIN-EINDTIJD: 00:02:00 - 00:33:02
TIJDSDUUR: 31'02"
DRAGERNUMMER: TD25455 {DIGI-BETA}
V37123 {VHS}
SAMENVATTING: Kinderserie met avonturen van de clown Bassie en de acrobaat
Adriaan, gespeeld door Bas en Aad van Toor. Voor verdere
acteurs zie persoonsnamen.
Bassie en Adriaan krijgen hun laatste opdracht en die doet
hen belanden in Luxemburg. De opdracht lijkt niet moeilijk,
maar de moeilijkheden komen als ze de Baron, B 100 en Handige
Harry tegenkomen. Staatssecretaris van buitenlandse zaken
Piet Dankert vertelt wie hun geheimzinnige opdrachtgever was:
steeds een ander lidstaat van de EG.
GENRE: televisiedrama
TREFWOORDEN: EG; kinderprogramma; serie
PERSOONSNAMEN: Beyer, Hans; Dankert, Piet; Gorcum, Paul van; Soest, Paul
van; Toor, Aad van; Toor, Bas van
NAMEN: Bassie en Adriaan
LOCATIES: Luxemburg
MAKER-FUNCTIE: Pol, Willem van der (ea) {productie}
Toor, Aad van (+scenario) {regie}
TECHN-GEGEVENS: Materiaal: Kleur
Geluid: A2=uitzendspoor
ANNOTATIES: BCN=copie van BCN 01/27092; VHS=identiek


posted by Arjan 10:29 p.m.

 
Censuur bij de omroepen 8. Zorregieta.

Je hoeft maar te gokken en het is geblokkeerd. Hier lijkt het zo nu en dan puur om de privacy te gaan ("fragment journaal op Net5, waarin de video die Maxima Zorreguieta uitgelaten toont"), maar over het verleden van Maxima zult u niet veel TV-beelden meer zien.

2 Vandaag, 6 juni 2001.
DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN JORGE ZORREGUIETA TIJDENS BEWIND VIDELA (deel 1)
GEBLOKKEERD

2 Vandaag, 8 juni 2001.
BESCHRIJVING: ROL VAN ARGENTIJNSE JORGE ZORREGUIETA TIJDENS BEWIND VIDELA
GEBLOKKEERD

2 Vandaag, 13 november 2001
5. kroonprins Willem-Alexander en zijn verloofde Maxima Zorreguieta winkelen in Buenos Aires
GEBLOKKEERD

Netwerk, 4 maart 2001
HET POLITIEKE VERLEDEN VAN JORGE ZORREGUIETA
deels GEBLOKKEERD

Netwerk, 8 februari 2001
GOEDE BETREKKINGEN ARGENTINIË - NEDERLAND TIJDENS REGIME VIDELA
GEBLOKKEERD

Netwerk, 6 februari 2001
3. schrijver Mario Vargas Llosa haalt uit naar Jorge Zorreguieta.
GEBLOKKEERD

2 Vandaag, 6 februari 2001
5. prins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta in Norwich
GEBLOKKEERD

Netwerk, 1 februari 2001
Maxima en Willem Alexander in bus bij verjaardag koningin Beatrix; fotocollage Maxima en Willem Alexander; Jorge Zorreguieta in open auto met Videla; div
GEBLOKKEERD

2 Vandaag, 30 januari 2001
5. Maxima Zorreguieta geen koningin
GEBLOKKEERD

Netwerk, 22 november 2000
OMSTREDEN BEZOEK OUDERS MAXIMA AAN KONINKLIJK HUIS NEDERLAND
GEBLOKKEERD


posted by Arjan 8:33 p.m.

 
En meer leuke dingen uit het archief. "De topambtenaar" al veroordeeld?


SAMENVATTING: Actualiteitenprogramma van de samenwerkende omroepen AVRO,
KRO en NCRV, dit keer onder redactie van de NCRV en
gepresenteerd door Aart Zeeman, geheel gewijd aan de handel
in en de misbruik van minderjarige jongens in de prostitutie
in Nederland (deel 1 van een 2-delige serie).

Een reconstructie adhv afgetapte
telefoongesprekken, processen-verbaal en aantekeningen van de
politie, laat zien hoe in Nederland mannen minderjarige
jongens bestellen voor seks en hoe nieuwe jongens via
vriendjes, die al in het circuit zitten, worden geronseld.
Lothar G. werd veroordeeld tot 5 1/2 jaar gevangenisstraf, de
topambtenaar "Joris" tot 240 uur dienstverlening en 6 maanden
voorwaardelijk.




Niet geblokkeerd is de uitzending van NOVA, 5 november 2003:

De 'Gay-Krant' en tijdschrift 'Panorama' hebben de beschuldigingen ingetrokken dat een topambtenaar van het ministerie van Justitie ontucht zou hebben gepleegd met minderjarige jongens en daarvoor zou hebben betaald. De hoofdredacteuren van de twee bladen schrijven dat uit nieuwe informatie blijkt dat de bronnen waarop de verhalen zijn gebaseerd onbetrouwbaar bleken.



Maar is die topambtenaar (Joris Demmink) eigenlijk dezelfde als de "Joris" uit deze uitzending van
Netwerk van 20 april 1998? Dan klopt hier in ieder geval niks van:


Minister Donner van Justitie ziet geen enkele reden om onderzoek te doen naar beschuldigingen in de Gay Krant en Panorama dat een topambtenaar van zijn departement seks heeft gehad met minderjarige jongens, onder andere in het Anne Frank-plantsoen in Eindhoven. "Er is nog geen spoor van rook, laat staan vuur", aldus Donner in een reactie op de publicatie van de beschuldigingen. "Ik kan niet zeggen of er iets of niets aan de hand is. Ik moet eerst aanwijzingen hebben dat er iets aan de hand is, anders kan ik niets."



posted by Arjan 5:29 p.m.

 
Censuur bij de omroepen 4. De luchtsteun die niet kwam.
Als er maar luchtsteun was gekomen, dan was Srebrenica niet gevallen. Toch? Pamela Hemelrijk schreef er al eens over.

Nou, laat ik u dan vertellen dat die luchtsteun is gestaakt op uitdrukkelijk verzoek van Nederland. Het staat allemaal in het 'echte' NIOD-rapport, vanaf pagina 2300: terwijl de Dutchbatters vergeefs op ondersteuning wachtten, zaten hun eigen ministers Kok, Voorhoeve, en Van Mierlo vanuit de Haagse bunker koortsachtig stad en land af te bellen, om de NAVO te bewegen de close air support (die rond drie uur 's middags was begonnen) te staken. Bij de eerste aanvalsgolf waren nog bommen afgeworpen, bij de tweede al niet meer. Toen kwam in Den Haag het bericht binnen dat de gegijzelde Nederlandse militairen zuden worden gedood als er een derde aanvalsgolf zou komen. 'Na enkele minuten overleg tussen de ministers was de conclusie dat de luchtsteun onmiddelijk moest worden gestopt. De bijeenkomst werd onderbroken om Voorhoeve in de gelegenheid te stellen de Unprofor-autoriteiten te bellen. In de woorden van voorlichter Bert Kreemers: 'Na enige overleg, Voorhoeve kalm, Kok stil, kwamen de bewindslieden een werkverdeling overeen: Voorhoeve zou VN-vertegenwoordiger Akashi bellen, Kok -indien nodig- NAVO-admiraal Leighton Smith. Het gezicht van Wim Kok was asgrauw.' (NIOD-rapport, pag. 2302)

In Nederland kreeg Janvier er de schuld van. Maar al die uitzendingen zijn geblokkeerd. 2 Vandaag, 20 maart 2002:

ANNOTATIES: Schone inlas: TC 18:54:08 - 19:06:48
GEBLOKKEERD VOOR HERGEBRUIK
BESCHRIJVING: FRANSE GENERAAL HIELD MOGELIJK LUCHTSTEUN VOOR DUTCHBAT IN
SREBRENICA TEGEN
Overzicht adhv archiefmateriaal van de gebeurtenissen rond de
val van de Bosnische moslim-enclave Srebrenica en de rol van
de Franse VN-generaal Bernhard Janvier en de Nederlandse
VN-troepen (Dutchbat). Janvier zou een akkoord gesloten
De uitzending van 2 Vandaag op 3 april 2002:


ANNOTATIES: Schone inlas TC: 19:02:02 - 19:24:45
Geblokkeerd voor hergebruik.
BESCHRIJVING: GEHEIME NOTULEN ONTDEKT OVER UITBLIJVEN LUCHTSTEUN SREBRENICA
Reconstructie, adhv geheime notulen, van het geheime overleg
in 1995 van een groep hooggeplaatste Nederlandse militairen
in de bunker onder het ministerie van defensie. Bedoeling van
de vergadering was de ware reden te achterhalen waarom
Dutchbat bij de val van Srebrenica geen luchtsteun kreeg.
Alles wat daar die middag is besproken werd staatsgeheim
verklaard. Uitspraken van de aanwezige top militairen uit de
notulen worden met foto's van deze personen geïllustreerd.
ARCHIEFMATERIAAL: div. mbt de val van de enclave Srebrenica;
VN-militairen en VN-voertuigen; vluchtende bevolking;
schietende militairen; Dutchbat met pantservoertuigen;
militaire aanval van Serviërs; (GEBLOKKEERD)
De uitzending van 2 Vandaag op 10 april 2002:

18:29:17 UITBLIJVEN VAN LUCHTSTEUN VOOR DUTCHBAT
Toen het Nederlandse bataljon olv bevelhebber Karremans in de
enclave Srebrenica om luchtsteun vroeg kregen zij dat niet.
STUDIO-INTERVIEW hierover met generaal C. Nicolai, voormalig
chef staf VN Serajevo, die zegt dat luchtsteun pas aan de
orde was als er geen andere mogelijkheden meer waren, dat
Karremans met zijn manschappen kon terugtrekken ipv
luchtsteun vragen en dat hij de aanvraag moest afwijzen en
die liever wel had gegeven.

ARCHIEFMATERIAAL: fragmenten van de uitzending van 2 Vandaag
van 03/04/2002 over de ontdekking van de geheime notulen van
de vergadering over het uitblijven van de luchtsteun dd
01/11/1995. (GEBLOKKEERD)

ANNOTATIES: Item over uitblijven luchtsteun en generaal Janvier
geblokkeerd voor hergebruik.



posted by Arjan 5:28 p.m.

 
Censuur bij de omroepen 5. Fortuyn wérd toch niet bedreigd?.

Wat écht niet uitgezonden kan worden is dat Fortuyn wel degelijk werd bedreigd.

2 Vandaag op 17 december 2002.

17:40:52 BEDREIGINGEN PIM FORTUYN (GEBLOKKEERD)
Op 29 april kreeg Fortuyn een e-mail waarin hij met de dood
werd bedreigd, vanaf dat moment wilde de LPF-voorman wel
extra beveiliging.
INTERVIEWS met:
- A. Thies, woordvoerder Secad beveiligingsbedrijf, over de
bewezen diensten aan Fortuyn en zijn ervaring tijdens een
diner in Den Haag waar Fortuyn werd bedreigd door een groepje
Marokkaanse jongeren;
- R. Verseveldt, medewerker Secad beveiligingsbedrijf, die
zegt dat Fortuyn gerustgesteld was toen hun bedrijf de
beveiliging starte.
SHOTS: rellen van Marokkaanse jongeren 13 april.
LOCATIES: Nederland
ANNOTATIES: Geblokkeerd voor hergebruik: bedreigingen tegen Pim Fortuyn.
SELECTIENIVEAU: integraal programma

Van Fortuyn mag trouwens een hoop niet worden uitgezonden. Zo werd hij op 23 oktober 2001 "At your service" lijsttrekker van Leefbaar Nederland. NOVA die avond:

MAKER-FUNCTIE: Driehuis, Kees {redactie}
Galan, Menno de {redactie}
Goedhart, Marcel {redactie}
Jong, Klaartje {redactie}
TECHN-GEGEVENS: Materiaal: kleur
ANNOTATIES: Schone inlas: TC 23:07:21 - 23:13:26
Geblokkeerd voor hergebruik door derden.
BESCHRIJVING: BESTUUR LEEFBAAR NEDERLAND KIEST PIM FORTUYN TOT LIJSTTREKKER
(GEBLOKKEERD)
Het bestuur van de nieuwe landelijke politieke partij
Leefbaar Nederland, onder voorzitterschap van Jan Nagel,
heeft unaniem Pim Fortuyn tot lijsttrekker gekozen. Het
congres moet nog formeel over de kandidatuur beslissen.
Netwerk die avond:

V85593 {VHS}
SAMENVATTING: Actualiteitenprogramma, gepresenteerd door Kees Driehuis, met
de volgende onderwerpen:
1. bestuur Leefbaar Nederland kiest Pim Fortuyn tot
lijsttrekker (GEBLOKKEERD);
2. "Na 11 september": schrijfster Kristien Hemmerechts.
GENRE: actualiteiten

29 september 1997 zat Fortuyn trouwens toevallig in Netwerk, als Bestuurskundige. Toen was er ook een relletje met korpschef Brinkman. Geblokkeerd natuurlijk.

BESCHRIJVING: NIEUWSANALYSE KORPSCHEF BRINKMAN (GEBLOKKEERD VOOR DERDEN!)
Reportage en overzicht van de ontwikkelingen in de zaak van
de ontslagen Rotterdamse korpschef Brinkman, die een nieuw
onderzoek eist van minister Dijkstal van Binnenlandse Zaken
op straffe van een kort geding.
INTERVIEWS over de zaak Brinkman, de rol hierin van zowel
burgemeester Peper van Rotterdam als minister Dijkstal en een
eventuele schadeloosstelling voor Brinkman, met:
- P. Fortuyn, bestuurskundige;
- H. van Duijn, voorzitter politiebond NPB;
- P. Rosenmöller, Tweede Kamer GroenLinks.


posted by Arjan 5:28 p.m.

 
Censuur bij de omroepen 6. "Gedemoniseerd? Nee joh"


DOCID:           281892

COLLECTIE: Televisie Journaal
TITEL: JOURNAAL
ZENDGEMACHTIGDE: NOS
UITZENDDATUM: 2002-02-09
BEGIN-EINDTIJD: 00:17:40 - 00:42:50
TIJDSDUUR: 25'10"
DRAGERNUMMER: TDU60413 {DIGI-BETA; Uitleenkopie}
T4241 {BETACAM-SP}
V87693 {VHS}
GENRE: journaal
BESCHRIJVING: *****GEBLOKKEERD VOOR ALLE HERGEBRUIK********
20 uur Journaal, gepresenteerd door Henny Stoel, met de
volgende onderwerpen:
1. Leefbaar Nederland in crisis door interview Pim Fortuyn:
- reactie van PvdA-fractieleider Melkert;
-*kruisgesprek met politiek redacteur Job Frieszo in Den
Haag;
- reacties van D66, VVD en GroenLinks;
- reacties van Nagel en Westbroek van Leefbaar Nederland;
2. Britse prinses Margaret overleden;
3. GroenLinks zet kamerlid Rabbae aan de kant;
4.*Algemeen Dagblad over bouwfraude;
5. betogingen in Belgrado voor Joegoslavische oud-president
Milosevic;
6.*GIA-leider gedood in Algerije;
7. Taliban-strijders vrijgelaten in Afghanistan;
8. Olympische Spelen in Salt Lake City begonnen:
- openingsceremonie;
-*kruisgesprek met correspondent Charles Groenhuijsen in Salt
Lake City;
-*verklaring van IOC-voorzitter Rogge;
9. carnaval in Tilburg;
10.*weervoorspellingen door Marjon de Hond.
MAKER-FUNCTIE: Stoel, Henny {presentatie}
Vermeulen, Arno {eindredactie}
Scholten, Ellen {regie}
TECHN-GEGEVENS: Materiaal: Kleur
ANNOTATIES: * = geen schone inlassen aanwezig
GEBLOKKEERD VOOR ALLE HERGEBRUIK (OOK VOOR JOURNAAL ZELF)





9 februari 2002, De Volkskrant drukt Het Interview af: "De Islam is een achterlijke cultuur" en Ik sta achter wat Voltaire zegt: ik kan uw mening nog zo abject vinden, maar ik zal uw recht verdedigen om die te uiten. Ik ben ook voor afschaffen van dat rare Grondwetsartikel: gij zult niet discrimineren. Prachtig. Maar als dat betekent dat mensen geen discriminerende opmerkingen meer mogen maken, en die maak je in dit land nogal snel, dat zeg ik: dit is niet goed. Laat mensen die opmerkingen maar maken. Er is een grens en die vind ik heel belangrijk: je mag nooit aanzetten tot fysiek geweld. Dat kan een rechtsstaat zich niet permitteren. Maar als een imam weet te vertellen dat mijn levenswandel volstrekt verwerpelijk is en beneden die van varkens ligt: oké, dan zegt hij dat maar.


Politiek Nederland staat op zijn kop. Dit wordt gezien als dé kans om Fortuyn af te maken. Thom de Graaf: 'Hier vlakbij, op loopafstand, staat het Achterhuis. Waar Anne Frank zestig jaar
geleden, ondergedoken in erbarmelijke omstandigheden, in haar dagboek schreef:
'Ik hoop maar één ding: dat deze haat van voorbijgaande aard zal zijn. Dat de
Nederlanders toch zullen laten zien wie zij zijn. Dat zij nu niet en nooit niet
wankelen in hun rechtsgevoel. Want dit is onrechtvaardig!" Vanochtend heeft Pim
Fortuyn dan eindelijk zijn masker afgeworpen. Nu is duidelijk wat hij wil. Een
land waar mensen met een bepaald geloof, een zekere cultuur, een andere
achtergrond gediscrimineerd mogen worden.'




Prachttelevisie, zou je zeggen. Maar de Journaaluitzending is voor iedereen, zelfs het journaal, geblokkeerd. Nova had 2 onderwerpen die avond.

1. Leefbaar Nederland beraadt zich over wegsturen lijsttrekker Fortuyn;

mocht wel, en

2. andere kant van de Puttense moordzaak (GEBLOKKEERD).
dus niet.


Ook in Hilversum barstte de discussie los na de moord, was Fortuyn nu gedemoniseerd of niet? 2 Vandaag 25 mei 2002:
SAMENVATTING: Actualiteitenprogramma van de samenwerkende omroepen EO en TROS, dit keer onder redactie van de TROS en gepresenteerd door Victor Deconinck, geheel gewijd aan de werkwijze van journalisten nav de kritiek op de media na de moord op Pim Fortuyn.

Het mag bijna helemaal worden gebruikt, maar Steenhuis of Costera Meijer hebben iets heel onwelgevalligs gezegd denk ik:

18:15:35 CRITERIA VOOR GOEDE JOURNALISTIEK (GEBLOKKEERD)

Overzicht van de berichtgeving in de media rondom Pim Fortuyn
adv archiefmateriaal.
STUDIO-INTERVIEW over de vraag wat is goede journalistiek
met:
- H. Steenhuis, hoofdredacteur HP/De Tijd, die zegt dat
journalisten wel erg bescheiden zijn over hun werk in dit
geval en dat het probleem in de Nederlandse pers is dat er
niet geschreven kon worden over de emigratieproblematiek;
- Fons de Poel, presentator Netwerk KRO, die zegt dat er
sprake is van een demonisering van een heel vakgebied, dat
Fortuyn een verteller was en dat de journalistiek hem wees op
inconsequenties;
- dr. I. Costera Meijer, hoofddocent mediastudies UVA, die
zegt dat er sprake is van eenzijdige berichtgeving, dat de
analyse alleen vanuit het machtsperspectief werd gedaan en
dat bij interviews van het NOS Journaal alleen wordt gevraagd
naar wat politici te zeggen hebben en dat er geen aandacht is
voor wat mensen willen weten.

posted by Arjan 5:28 p.m.

 
Censuur bij de omroepen 7. Bali, De Kroes, Margarita en wéér Fortuyn.


En dan zijn er nog een hoop dingen waarvan je je afvraagt waarom ze geblokkeerd zijn. 2 Vandaag 18 oktober 2002:

5. Nederlandse connectie bij de aanslagen op Bali



Het Journaal van 20 november 2003:

6. miljonair De Kroes is straf ontlopen dankzij bescherming
officier van justitie (GEBLOKKEERD);

(meer info bij Klokkenluider Online).


Van alles over Margarita en Beatrix is geblokkeerd. We zullen er niet zoveel van zien in het Jaaroverzicht denk ik. Het zou knap zijn als ze hier ueberhaupt een item over kunnen maken; alles is geblokkeerd!

Het Journaal van 12 februari 2003:

ANNOTATIES: Item prinses Margarita GEBLOKKEERD voor anderen dan Journaal;
* = geen schone inlassen aanwezig

Het Journaal van 21 februari 2003:

1.*rel rond prinses Margarita ***GEBLOKKEERD***;


Het Jeugdjournaal van 5 maart 2003:

ANNOTATIES: * = geen schone inlassen aanwezig.
Onderwerp 5: beelden huwelijk en interview Margarita
***GEBLOKKEERD***


Het Journaal van 14 maart 2003

11.*prinses Margarita geeft televisie-interview aan het
Jeugdjournaal***(GEBLOKKEERD)***;



Het Journaal van 15 maart 2003:

3.*interview prinses Margarita over haar ruzie met koningin
Beatrix ***GEBLOKKEERD***;


En Prinsjesdag 98 mocht ook al niet, 15 september 1998 (NOS):

- koninklijk gezelschap komt Ridderzaal binnen; leden van het
Residentie Orkest voeren compositie uit van Diederik van
Wagenaar, koningin Beatrix en prins Claus nemen plaats op de
troon; koningin fluistert Claus toe over zijn verwarde haren
te strijken (GEBLOKKEERD);


Wat is er mis met ons onvolprezen drugsbeleid eigenlijk? Het Journaal van 18 maart 2003:

4.*XTC-beleid Nederland heeft gefaald **GEBLOKKEERD***;


24 oktober 1996 liet Melkert zich blijkbaar iets te hard uit over zijn clientèle in Middageditie, in ieder geval is de hele aflevering maar geblokkeerd.

ANNOTATIES: GEBLOKKEERD
BESCHRIJVING: Slot van de vierdelige serie reportages over bijstandsfraude.
Deze aflevering Sociale Dienst Amsterdam, waar men 350 miljoen
gulden mist en probeert dat bedrag zoveel mogelijk bij de
fraudeurs terug te halen
INTERVIEWS met:
...
- A. Melkert, minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die
een reactie geeft op de vierdelige serie en zijn bezorgdheid
uitspreekt over mensen die profiteren van deze voorzieningen
die voor anderen noodzakelijk zijn, ook hij ziet een
inlichtingenburo als mogelijkheid.


En deze aflevering van Netwerk, 23 april 1997, was blijkbaar ook niet goed.

ANNOTATIES: Geblokkeerd voor derden (ook andere actualiteitenprogramma's).
Schone inlas: TC 20:56:34 - 21:08:02 (compleet niet gemonteerd
interview).
BESCHRIJVING: INTERVIEW met minister van Sociale Zaken Ad Melkert over
coördinatie van het Europese beleid om geweld tegen vrouwen
tegen te gaan en de bijeenkomst van Europese ministers in Den
Haag ter bestrijding van vrouwenhandel. Hij pleit voor betere
informatie in de landen van herkomst van de vrouwen, het
terugdringen van de criminaliteit rondom vrouwenhandel en
mogelijk een Europese legalisatie van prostitutie.


Fortuyn debatteerde de dag voordat hij vermoord werd nog met Ad Melkert. Dohmen zegt dat het debat eindigde met een aangeslagen Melkert en een bijna geëxcalteerde Fortuyn die het gevoel had dat hij eindelijk alles wat hem dwarszat tegen Melkert had kunnen zeggen. Zwart karakteriseert het interview als een botsing tussen twee planeten. Pas 18 juni 2002 was het een onderwerp in NOVA. Maar helaas:
ANNOTATIES:      Schone inlas: TC 23:21:23 - 23:30:57

Geblokkeerd voor derden vanwege juridische redenen.
BESCHRIJVING: LAATSTE DEBAT TUSSEN LIJSTTREKKERS PIM FORTUYN EN AD MELKERT
(GEBLOKKEERD) Zondagmiddag 5 mei 2002 vond in Hotel Des Indes


posted by Arjan 5:28 p.m.

 
Censuur bij de omroepen 2. "Herben vergist zich "



23:13:00 MAT HERBEN GEKOZEN ALS NIEUWE FRACTIEVOORZITTER LPF
De LPF behaalde in de verkiezingen 26 zetels en werd daarmee
vanuit het niets de tweede partij van Nederland. De
partijfractie koos in haar eerste vergadering Mat Herben als
fractievoorzitter. Na de moord op lijsttrekker Pim Fortuyn op
6 mei 2002 trad Herben al op als woordvoerder van de partij.
In het verleden werkte Herben als voorlichter op het
ministerie van Defensie. Peter Langendam, voorzitter LPF,
bevestigde dat hij binnenkort zal aftreden nav zijn omstreden
uitspraken over de mede-verantwoordelijkheid van links voor
de moord op Fortuyn. Sommige politieke deskundigen
betwijfelen of de LPF zonder Fortuyn in voldoende mate een
eenheid vormt om regeringsverantwoordelijkheid te dragen,
maar volgens Herben is van verdeeldheid geen sprake.
INTERVIEW hierover met:
- Herben;
- Langendam.
SHOTS:
- Herben vergist zich tot twee keer toe in een uitspraak en
verzoekt het opnieuw te mogen doen (GEBLOKKEERD);
- bijeenkomst nieuwe LPF-fractie.
ARCHIEFMATERIAAL: div. Herben als voorlichter Defensie en
samen met Fortuyn; bijeenkomst LPF op de verkiezingsavond;
reacties op verkiezingsoverwinning van Joao Varela, nummer 2
lijst LPF, en Oscar Hammerstein, advocaat Fortuyn;
actievoerders smijten taart in gezicht Fortuyn.





16 mei 2002, een dag na de verkiezingen, werd Mat Herben gekozen als lijsttrekker van de LPF. Fortuyn afzeiken was niet meer nodig, en dus schakelde NOVA vakkundig over op zijn opvolger. Als ik het mij goed kan herinneren (maar opzoeken kan dus nooit meer) dan probeerde Herben een quote van Churchill te herhalen: "If a man at twenty is not a socialist he has no heart; if at forty he is still a socialist, he has no brains. " Dat ging twee keer mis, en natuurlijk kon dat even over. Doodnormale procedure, en Herben kende die want hij is jarenlang woordvoerder geweest.
Wat deed Nova/Den Haag Vandaag echter? Ze probeerde Herben de eerste dag dat hij lijsttrekker was al af te serveren als grote stuntelaar door óók de mislukte pogingen af te beelden, met namaak-"terugspoelen" ertussen. Leuke bloopers dus. Zelfs Hanja Maij-Weggen, die toen in de studio zat, zei direct dat NOVA dat gewoon niet kon maken.
Wat doet NOVA? "Geblokkeerd!"



Soms zijn fragmenten geblokkeerd op verzoek van anderen, ("geweldsfragment geblokkeerd op verzoek van slachtoffer"), maar ik geloof er niks van dat bijvoorbeel Herben dit geblokkeerd wilde hebben. Hij is een publiek figuur, als zou uitkomen dat hij iets geblokkeerd wilde hebben dat stond dat een dag later op de voorpagina van de Telegraaf.



Sommige geblokkeerde uitzendingen stellen je voor raadsels. Wat was er bijvoorbeeld mis met de uitzending van NOVA/Den Haag Vandaag van 2 september 2002?


Geblokkeerd voor hergebruik door derden.

JOHN DOST BOOS OP PARTIJBESTUUR LPF (GEBLOKKEERD)
John Dost, medeoprichter en ex-vicevoorzitter van de Lijst Pim Fortuyn, voelt zich door zijn eigen partij op een zijspoor gezet. Tot vorige week was het partijbureau van de LPF gevestigd in het kantoorpand "de Kubus" in de Rotterdamse Spaanse polder. Het pand is eigendom van John Dost. Maar het nieuwe partijbestuur besloot tijdens de vakantie van Dost te verkassen.


Hans Laroes, de baas van het journaal, meldt overigens op www.depuynhopen.com: Harry van Everding wil onze beelden onderzoeken. Wij hebben nog nooit 'nee' gezegd tegen een gedegen onderzoeksaanvrage. In de loop van de tijd zal, als ons archief is gedigitaliseerd, alles wat wij ooit hebben uitgezonden via Internet beschikbaar komen.. Zou hij echt denken dat iedereen alles mag ophalen wat is uitgezonden of verstaat hij iets raars onder "gedegen"?

posted by Arjan 5:27 p.m.

 
Censuur bij de omroepen 3. "Het was voorbestemd"
In Netwerk van 25 oktober 2002 doen de ouders van Khalid, één van de moordenaars van René Steegmans een boekje open.

Het was voorsbestemd dat

hij die ellende zou meemaken.

Zijn leven kwam tot z'n einde.

Mijn zoon was het instrument.

Als dat de wil van God is,

kunnen we niets doen.


INTERVIEWS met:

- (GEBLOKKEERD) niet-Nederlands sprekende ouders Marokkaanse

verdachte, die niet willen erkennen dat hun zoon een misdaad

heeft gepleegd en zeggen dat het noodlot wilde dat Steegmans

moest sterven. Zij zeggen dat hun zoon een prima jongen is en

dat hij alleen gewelddadig is als hij getart wordt.

- moeder Nederlandse verdachte, die zegt dat zij haar zoon

niet onder controle kon houden en vindt dat hij lang in de

gevangenis moet komen als hij betrokken is geweest bij de

dood van Steegmans. Zij drukt haar medeleven uit met de

familie van Steegmans.

SHOTS: huizen in woonwijk

Dat schokte de natie, en dus zat het in het Journaal van van 26 oktober 2002:

2. ouders van dader moord in Venlo doen omstreden uitspraken:

- fragment uit Netwerk-interview (GEBLOKKEERD);

-*kruisgesprek met verslaggever Gerri Eickhof;

- reactie van burgemeester Schrijen;


posted by Arjan 5:27 p.m.

 
Censuur bij de omroepen 1. "Een buitengewoon minderwaardig mens"



DOCID: 145244
COLLECTIE: Televisie Programma
TITEL: HET LAGERHUIS
ZENDGEMACHTIGDE: VARA
UITZENDDATUM: 1997-02-15
BEGIN-EINDTIJD: 21:08:51 - 21:56:08
TIJDSDUUR: 47'17"
DRAGERNUMMER: TD19503 {DIGI-BETA}
TDU19503 {DIGI-BETA; Uitleenkopie}
V65163 {VHS}
SAMENVATTING: GEBLOKKEERD
Wekelijks debatingprogramma olv Paul Witteman met een aantal
vaste deelnemers over actuele onderwerpen iav publiek in De
Rode Hoed te Amsterdam. Deze aflevering:
- het gevaar van telefoneren in de auto;
- de leeftijdsgrens voor reageerbuisbevruchting, ingeleid
door de vrouwenarts dhr. Hollenbier(?);
- de vraag of de schoolkeuze voor kinderen bepaald moet
worden door de school of door de ouders, ingeleid door Marcel
van Dam.
Het jurylid is iemand die in de afgelopen week in het nieuws
is geweest. Deze aflevering is dat CDA-kamerlid Hans Hillen.
Hij wijst de beste debater aan.
Vast onderdeel: debat Marcel van Dam, deze aflevering met de
socioloog Pim Fortuyn over de islamisering van de Nederlandse
cultuur. Fortuyn vindt dat de islam een bedreiging vormt voor
de Nederlandse cultuur, itt Van Dam.
GENRE: praatprogramma
TREFWOORDEN: autotelefoons; islam; invitro-fertilisatie; schoolkeuze
PERSOONSNAMEN: Hillen, Hans; Fortuyn, Pim
LOCATIES: Nederland
MAKER-FUNCTIE: Witteman, Paul {presentatie}
Dam, Marcel van {presentatie}
Bluyssen, Moniek {productie}
Steenwinkel, Siebe de {regie}
Ackermans, Ger {eindredactie}
TECHN-GEGEVENS: Materiaal: Kleur
ANNOTATIES: Deze uitzending is volledig GEBLOKKEERD voor hergebruik, dus
ook tbv zichtkopieën.






Op www.beeldengeluid.nl kun je zoeken in de omroeparchieven. Sommige dingen kun je niet aanvragen. Zo zijn jaaroverzichten standaard "GEBLOKKEERD". Ik denk omdat het vrijwel onmogelijk is om daar de rechten van uit te zoeken.

Maar het woord "GEBLOKKEERD".. Daar kun je natuurlijk ook gewoon op zoeken. De resultaten zijn soms opvallend. Er wordt domweg censuur gepleegd! Vandaar een serie postjes met wat resultaten van een paar uur surfen. Leuk voor de Kerst!

Weet u bijvoorbeeld nog dat Marcel van Dam Fortuyn uitschold voor "een buitengewoon minderwaardig mens" bij Het Lagerhuis? Die uitzending is gewoon gemaakt met belastinggeld, hij ligt gewoon in het archief, maar mooi dat u hem niet mee krijgt.

En dit is geen toeval. Alle andere Lagerhuis-afleveringen zijn gewoon terug te vinden. Maar als bijvoorbeeld de "gezamenlijke omroepen" een avondvullend programma na de moord op Fortuyn maken dan mag alles worden uitgezonden, behalve:


Fortuyn werd tijdens de verkiezingscampagne hard aangepakt door andere politici, die hem verweten extremistische standpunten in te nemen. Fortuyn zelf meende dat er een klimaat van haat jegens hem werd gecreëerd.
ARCHIEFMATERIAAL: Fortuyn over de kritiek van Marcel van Dam die hem een 'untermensch' heeft genoemd (GEBLOKKEERD); D66-lijsttrekker Thom de Graaf haalt het dagboek van Anne Frank aan in zijn kritiek op Fortuyn; GroenLinks-lijsttrekker Paul Rosenmöller noemt Fortuyn extreem-rechts; PvdA-lijsttrekker Melkert zegt dat Fortuyn de grenzen van het toelaatbare overschrijdt en Nederland toeroept "word wakker"; VVD-minister Zalm noemt Fortuyn een gevaarlijke man; premier Kok zegt dat Fortuyn tweedracht zaait in de samenleving; Fortuyn wordt aangevallen met taart; Fortuyn richt zich tot premier Kok om een einde te maken aan de demonisering; Fortuyn zegt dat als hem iets gebeurt, de Nederlandse regering medeverantwoordelijk is.


posted by Arjan 5:27 p.m.


dinsdag, december 16, 2003

 
Waarom Frankrijk, Duitsland en Rusland zo tegen de oorlog waren

Hier:
Grote staten/crediteurs zijn voorts Rusland (9 miljard dollar), Duitsland (4,3), de VS (3,8), Frankrijk (3,1), Japan (2,9) Groot-Brittannië (1,9) en Italië (1.3 miljard dollar). Oost-Europese landen leenden ongeveer 4 miljard dollar aan Irak en nog niet bovengenoemde landen uit de Club van Parijs circa 15 miljard. Particuliere instellingen verstrekten het regime van Saddam Hussein naar schatting bijna 9 miljard dollar.

en hier: Germany's intelligence services attempted to build closer links to Saddam's secret service during the build-up to war last year, documents from the bombed Iraqi intelligence HQ in Baghdad obtained by The Telegraph reveal...During the meeting, Lt Gen Haboosh tells the German agent that Iraq has "big problems" with Britain and the United States. "We have problems with Britain because it occupied Iraq for 60 years and with America because of its aggression for 11 years," he says.

He adds, however, that Iraq has no problems with Germany and suggests that Germany will be rewarded with lucrative contracts if it offers international support to Iraq. "When the American conspiracy is finished, we will make a calculation for each state that helps Iraq in its crisis."

posted by Arjan 4:46 p.m.


maandag, december 15, 2003

 
"Oorlog lost niks op" vs "serious consequences"

Theo van Gogh is een gevoelig mens.
Mijn deelneming gaat uit naar Jan Mulder, Marcel van Dam, Femke Halsema, Paul Rosenmöller en al die andere grote denkers voor wie Saddam tot aan zijn dood had mogen moorden en martelen.


Den ouden doos op www.wereldcrisis.nl

P E R S B E R I C H T
Van het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'

Utrecht, 21 maart 2003 - Sinds vorige week hebben zich nog meer mensen aangesloten bij de oproep om morgen in Amsterdam te komen demonstreren tegen de Amerikaanse aanval op Irak. Onder hen bevinden zich Freek de Jonge, Jan Wolkers, Louis van Gasteren, Geert Mak, Anja Meulenbelt en Jan Mulder, de volledige SP en GroenLinks kamerfracties, een aantal PvdA politici (Diederik Samson, Godelieve van Heteren), evenals voormalige politici zoals Andre van der Louw, Jan Pronk en Hedy d'Ancona.


En wat zijn de druiven zuur:
Het Platform blijft erbij dat de aanval op en de bezetting van Irak door Amerikanen en Britten schendingen van het internationaal recht zijn.
Guttegut. Als het aan de sukkels van Het Platform had gelegen dan zat deze fascist nog steeds maandelijks duizenden doden te maken, over internationaal recht gesproken. De Irakezen zijn er wel blij mee (die kwade "Irakezen" gister in het NOS Journaal waren Palestijnen overigens, foutje denk ik).

En nog ééntje uit een andere doos: alleen nog terug te vinden bij Theo van Gogh.
Zeker is dat we op een humanitaire ramp afstevenen. Er is een bezonnen beleid nodig dat ook de minderheid beschermt tegen het belang van de sterkste. Dat beleid moet worden vormgegeven door mensen met een onafhankelijke geest en een levendig verbeeldingsvermogen. Complexe problemen kunnen alleen met originele oplossingen worden bestreden. Alleen kunt u dat niet. Aan u als demissionaire premier de taak zich sterk te maken voor een samenleving en wereld waarin afwijkende stemmen meetellen.

Ik betwijfel of die "originele oplossingen" geholpen hadden, die alleen door mensen met een "onafhankelijke geest en een levendig verbeeldingsvermogen" bedacht kunnen worden. Voordat de Amerikanen de aanval startten was de "afwijkende mening" overigens om voor de oorlog te zijn.

Wat wordt dat een genot.. Een jarenlang proces met elke week nieuwe onthullingen over grote vriend en non-agressor Saddam. En Jan Mulder maar zanikken dat er nog steeds geen massa-vernietigingswapens zijn gevonden.

Ze hadden toch ook gewoon naar de Irakezen in Nederland zelf kunnen luisteren? Die demonstreerden afgelopen februari al voor de oorlog.

Spandoeken vragen aandacht voor de honderdduizenden verdwenen Irakezen. ,,Wij zullen onze vermoorde broeders en zusters niet vergeten!'', klinkt het. Een spreker zegt: ,,Wij bevinden ons tussen de hamer van de oorlog en het aambeeld van Saddam.'' Hij vindt dat de vredesbetogers voor dat laatste geen oog hebben: ,,Als Saddam ontkomt, zullen zij weer gewoon aan hun werk gaan en laten ze ons zitten met een nieuw tijdperk van bloedvergieten, erger dan te voren. Saddam zal zijn woede koelen op de Irakezen, omdat hij geen wraak kan nemen op de Amerikanen of de Britten, of de wapeninspecteurs, die hem vernederden door zijn slaapkamers te onderzoeken.''

Voor deze betogers is, anders dan in Amsterdam, geen aansluitend dansfeest georganiseerd. Hen wacht bij thuiskomst een eentoniger vertier: eindeloze beelden op de Iraakse satellietzender van uitzinnige Irakezen die polonaises houden voor hun leider. Afgewisseld met beelden waarop die leider een geweer afschiet, met een zwaard zwaait of peinzend kijkt naar een tentoonstelling van portretten van zijn persoon.


Iets anders: de firma klinkfamily.com lijkt alle reakties te hebben weggehaald. Als u nog ergens kwaad over was maar geen afdoende antwoord meent te hebben gekregen dan moet u nog maar een keertje reageren.
posted by Arjan 1:48 p.m.

 
Normen & Waarden

(Schaamteloos gejat van Marjolein Februari, de enige leuke Volkskrant-columnist)

Op de site www.normenenwaarden.nl zit ook een gastenboek:

Naam: Wormpie
Email adres: w12@hotmail.com
Commentaar: HEEEEEEEEEEEEE,
Stelletje lijers kan je ook nog iets NUTTIGS op de site zetten
NIKS doet het echt het beste wat ik heb gezien sinds karatekid2 NOT!!!
Normen en waarden me reet!!!!!!!
Trouwens--> ADO DEN HAAG 4-EVER<---
en
Naam: videl sijnters
Email adres: nadinesplekkie@hotmail.com
Commentaar: wat een kutsite is dit niks doet ut terwijl ik ook nog een werkstuk moet maken over normen en waarden

posted by Arjan 12:02 a.m.


vrijdag, december 12, 2003

 
En, heeft u al last van de supermarktoorlog?

Dirk van den Broek zet er nog een tandje bij in de Supermarktoorlog. De keten heeft het idee om bij concurrenten een mobiele kassa buiten de uitgang te zetten. Klanten kunnen dan direct laten berekenen of zij meer hebben betaald dan bij Dirk.

Hoe lang zou het nog duren voordat "iedereen gaat verliezen" zoals de bedrijven die een beetje concurrentie niet zo leuk vinden (buurtsupers, melkboeren) omdat ze eigenlijk te duur zijn maar blijven roepen ?
posted by Arjan 2:26 p.m.


woensdag, december 10, 2003

 
Zie je wel, Nederlandse boeren zijn gewoon te duur

Melkveehouders prijzen zichzelf uit de markt.DEN HAAG - Nederlandse melkveehouders kunnen de internationale concurrentie niet aan. De kosten om melk te produceren lopen in Nederland harder op dan in het buitenland. Dat blijkt uit een onderzoek van het Landbouw-Economisch Instituut (LEI).

Boerenorganisatie LTO heeft de resultaten van het onderzoek woensdag bekendgemaakt. Volgens LTO moeten de melkveehouders "een strategie van kostenbeheersing voor alle aspecten van de bedrijfsvoering uitzetten".

en
Melkveehouders in België, Denemarken en Duitsland produceren voor gemiddeld 5 eurocent minder dan de Nederlanders

Dus niet de supermarkten de schuld geven maar gewoon goedkoper worden of ermee ophouden.
posted by Arjan 5:40 p.m.


dinsdag, december 09, 2003

 
"Trix" heeft nog wel wat, maar "Trien"?
Volgens Robert Pieter ten Bruggenbrink is de kans groot dat Catharina Amalia over een poosje "Trien" wordt. Wat doen ze dat arme kind toch aan.

Trouwens, wat wordt er toch weer gelogen! Willem Alexander "die er nog niet uit was". Guttegut, wat heeft hij het toch druk gehad de afgelopen 8 maanden. En knap dat ze toch dezelfde dag nog de naam weten te registreren op Internet.

En de RVD (die van die schroef) over of er wel of geen complicaties waren: ''Ik weet niet hoe dat te rijmen valt met de mededeling van gisteren. Ik ben slechts een doorgeefluik.''

Er is maar één reden dat er van de geboorte van een kind dat wellicht over 40 jaar linten moet knippen een mediaspektakel van een week wordt gemaakt en dat is het opvijzelen van het imago van de Oranjes. (het NOS Journaal wist met dit nep-event zowat 20 minuten te vullen, zou het er iets mee te maken hebben dat zowel RVD-directeur Eef Brouwers als opvolger Gerard vd Wulp ex-Journaal-bazen zijn?).

Daarom was de kroonprins trouwens zo vergeetachtig: dinsdag weer een extra journaal, Willem Alexander gaat z'n kind inschrijven! Alle ellende met foute schoonvaders, grootvaders moeders weer vergeten; dit is een kans die de Oranjes zich niet laten ontglippen! We wachten met smart op het eerste woordje. "Ruppebiek!" zou ik zeggen als ik Katrien was, maar dat brainwasht de hofhouding er wel uit.

Maar goed. Dat ik -onvrijwillig- "onderdaan" ben in deze poppenkast (sommige cliché's zijn zo intens waar (bis)) hoeft toch niet te betekenen dat ik als een kind toegelogen moet worden? Als het Koninklijk Huis en de RVD al liegen in gevallen waarin "de naam verklappen we dinsdag pas" of "het verloop van de zwangerschap is privé" zouden voldoen, hoe geloofwaardig zijn overige mededelingen dan nog? Dat een aangetrouwde neef te Frankrijk inderdaad op last van onze Koningin is bespioneerd ondanks eerdere ontkenningen en dat de "oppervlakkige kontakten" met een topcrimineel wat minder oppervlakkig waren dan voorgespiegeld: we kwamen er achter. Maar niet bepaald dankzij de RVD.

Als "het volk" wil weten wat er met hun geld gebeurt dan moeten ze maar raden denk ik. Zou Bernhard de enige zijn die zich heeft laten omkopen voor een paar vliegtuigjes of heeft Beatrix zich ook met de JSF bemoeid? Mogen we de scriptie van WA echt niet lezen omdat het zo tenenkrommend slecht is? Is het verhaal waar dat de Oranjes De Veluwe terug krijgen op het moment dat Nederland een republiek wordt? Heeft Beatrix haar grootste vijand (en flikker, en Republikein) Fortuyn nou wel of niet laten afluisteren? Is Mabel nou wel of geen lid van de Scientology Church? Is WA echt de vader of zou de uiterst vruchtbare Bernhard er iets mee te maken hebben? Tsja, je weet het niet. En de RVD, het Journaal of De Familie zelf gaan je niks wijzer maken. Veels te druk met brandjes blussen.

Het toneelstuk genaamd "De Oranjes" heet nogal eens een "sprookje" te zijn, maar ik vermoed dat de meest fantastische sprookjes eigenlijk uit de duim van Eef komen. Op mijn kosten bovendien.

Ik gun Catharina Amalia (van dit, van dat tot zus en zo, etc) van harte een normaal leven. Zonder pers, lintjes en vervelende weblogs. Maar waar de Fransen en Russen nog in een politiek-incorrecte tijd genoeg leefde om zich niet te laten uitbuiten en korte metten te maken met dit soort fratsen zijn we nu te laat vrees ik. Wij hebben de monarchie "cadeau" gekregen en zijn inmiddels te netjes om het gegeven paard in de stinkende bek te kijken. We laten ons met het grootste plezier blijmaken met koekhappen en zaklopen, en nemen de eindeloze lijst van schandalen op de koop toe.

Waren we maar weer een trotse Republiek.
posted by Arjan 12:20 a.m.


woensdag, december 03, 2003

 
Maximumprijzen leiden tot altijd tot tekorten

Wat willen PvdA, GL en SP nu weer voor doms? Precies. Maximumprijzen. Niks geleerd van Californië. Niks geleerd van economie. Altijd ervan overtuigd dat ze ijzeren economische wetten wel eventjes kunnen verslaan. Dus nog maar eens:
MINIMUMPRIJZEN -> OVERSCHOTTEN (voorbeelden: boterbergen en melkplassen in de EU).
En andersom:
MAXIMUMPRIJZEN -> TEKORTEN (Voorbeelden: wachtlijsten in de zorg, te lage investeringen door maximumprijzen in Californië).

Gelukkig dat Brinkhorst dat nog net heeft begrepen (hoewel hij de maximumprijzen op de markt voor producenten en groothandels onderling wel laat voor wat ze zijn, dus fout gaat het toch wel).


Brinkhorst: geen maximumprijs gas en elektriciteit
Leveranciers van elektriciteit en gas hoeven zich niet aan een maximumprijs te houden, als volgend jaar de markt voor consumenten vrij wordt gemaakt.


Onredelijk
Dat zei minister Brinkhorst van Economische Zaken in de Tweede Kamer, op een verzoek van PvdA, GroenLinks en SP. Brinkhorst wilde alleen beloven dat 'energiewaakhond' Dte kan ingrijpen bij 'onredelijke' prijsverhogingen.

Problemen
Volgens Brinkhorst zou het instellen van maximumprijzen er toe kunnen leiden dat energiemaatschappijen minder gaan investeren. Dit zou in de toekomst kunnen leiden tot problemen met de levering van energie, vreest Brinkhorst.

posted by Arjan 2:58 p.m.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?