Dan is het maar borrelpraat


archives Theo Footballs Gunzilla Vrijheid Nog meer vrijheid Norberg


Gij zult niet doden Exodus 20.13

dinsdag, november 26, 2002

 
Sigaret

Uit de Volkskrant van vandaag: Wij, Jesse en Daan (8 en 10jr.), beloven niet te gaan roken na het eten van chocoladesigaretten. We beloven ook dat we papa en mama niet opeten na het eten van Sint en Piet van chocolade!

posted by Arjan 7:14 p.m.

 
Dusss

Opdat wij niet zullen vergeten waarom Volkert het nodig vond ons land te redden van een "stigmatiserende" fascist, quote ik nog maar eens een compleet stuk van Theo van Gogh. Ik hoop waarlijk niet dat hij het me kwalijk neemt (anders moest hij maar eens een mailtje sturen). Merk op hoe scherp Van Gogh al doorhad -je hebt een werkend eksteroog, of je hebt hem niet- welke rol Ferry ging spelen.

Moordenaars

Tom de Graaff (D'66) las voor uit het dagboek van Anne Frank, om de mensen te waarschuwen dat de (toen nog) lijstaanvoerder van Leefbaar Nederland joden in de gaskamer wilde stoppen.
Gerrit Zalm (VVD) noemde hem 'een gevaarlijk man'.
Kok (PVDA) noemde hem iemand die 'groepen tegen elkaar opzet'.
Enfin, wat zal er gisteravond opgelucht adem zijn gehaald door de heren en wat zal de champagne goed hebben gesmaakt. Het zoet van de overwinning - ook al omdat de gek van de aanslag Goddank geen Marokkaan was - redt vele carrières, bijvoorbeeld die van Melkert, die heus nog wel 'ns premier zal worden.
Zondag sprak ik de Goddelijke Kale nog uitvoerig, over de telefoon; hij was bang, zoals meestal, 'dat er iets gebeuren gaat'. Ik kende 'm als een schat van een man die ook wel 'ns overdreef, dus probeerde hem op andere gedachten te brengen.
Er was een mol onder zijn Kamerkandidaten, die lekte naar de pers, bijvoorbeeld in het geval van de vermeende seksuele intimidatie van twee dames die op zijn lijst stonden. Ik legde hem uit dat die inmiddels ontmaskerde gevoed moest worden met verkeerde informatie, 'want een schandaal kan je nu niet hebben'.
Ik hoorde 't mezelf zeggen; we moesten allebei lachen.
Zoals gezegd, ik vond 'm aardig. Nu alles voorbij is moet ik voortdurend denken aan die Zondag in Februari, toen een vraaggesprek met hem verschenen was in de Volkskrant en zo ongeveer de halve wereld over hem heen viel. Hij wilde stoppen:
"Ik ben failliet en ik heb geen partij meer."
Hij wilde verklaren dat de Volkskrant hem verkeerd geciteerd had. Ik zei: "Als je dát doet, kijk ik je nooit meer aan. Je gaat vanavond op TV en je gaat als een koning, of toch tenminste als een prins." En ik beukte op hem in om door te gaan, 'dat ben je aan jezelf verplicht'.
Had ik dat maar niet gedaan.
Die avond, bij Fons de Poel - die niet veel meer wist in te brengen dan "Wat bent U toch kinderachtig" - schitterde de Goddelijke Kale weer als vanouds. En hoezeer op radiostations ook werd omgeroepen dat 'Pim wil discrimineren', binnen een paar weken was zijn aanhang weer op peil, dat wil zeggen zo rond de dertig, vijfendertig zetels. Ik vond dat een bijzondere prestatie, vooral ook omdat de Nederlandse pers bleef aanschurken bij de Macht en alles deed om 'onze geliefde leider' zoals ik hem ironischerwijs noemde, te demoniseren. Wie voor de aardigheid het hoofdcommentaar van Maandagavond in NRC-Handelsblad las moet wel tot de conclusie zijn gekomen dat de diezelfde avond omgelegde politicus Goddank van ons is heen gegaan. Luister maar: "Straks staat Fortuyn als premier met een krans op de Dam, de man die de islam 'achterlijk' vindt en mensen uit Marokko en Turkije niet behorend bij 'de moderniteit'? Deze dagen symboliseren de heroprichting van het vrije Nederland dat we hier juist niet de ene cultuur beter vinden dan de andere. Dat we hier mensen gelijk behandelen in een open samenleving. Dat we ons hier de xenofoben en racisten van het lijf wensen te houden.
Het is een grote schande dat we zestig jaar na dato een politicus in ons midden daaraan moeten herinneren."
Je gelooft je ogen niet als je zoiets leest. Misschien werd dit hoofdcommentaar geschreven door H.J.A. Hofland, de meneer die Pim 'een kwibus' noemde omdat 'ie zelf als zestienjarige werd afgewezen door de SS, toen 'ie zich als vrijwilliger aanmeldde: 'Te kort'. Misschien werd dit hoofdcommentaar geschreven door de grote denker Hubert Smeets, die knipperend ten onder ging afgelopen Vrijdag in "Duivels" tegenover dezelfde steen des aanstoots. Om maar 'ns te citeren, ''t Is een schande' dat een zich noemende kwaliteitscourant zulke domme, leugenachtige hoofdcommentaren schrijft, al begrijp ik best dat de spreekbuis van de gevestigde orde in z'n broek doet voor een man die verreweg de meeste aanhang in het land dreigde te krijgen.
Frènk van der Linden, Hubert Smeets, Marcel van Dam en noem ze maar op, ze hebben allemaal bijgedragen aan de hetze die Fortuyn uiteindelijk letterlijk vermoord heeft. Wat moet je met zulke fijne democraten?
Ze zijn het spugen in hun gezicht niet waard en doen vooral denken aan antisemieten, echte bedoel ik dan. Met de moord op Fortuyn is de hoop op een minder afzichtelijke, van politiekcorrecte taboes doortrokken samenleving, vervlogen.
Ik zie niets in corrupte pygmeeën als Ferry Hoogendijk en zal zeker niet op de huidige lijst Fortuyn stemmen. De Nederlandse democratie is niet voor mensen die afwijkend denken; die worden vermoord na maandenlang ten onrechte van 'racisme' en ander fraais te zijn beticht. Daar zijn de door de belastingbetaler gesubsidieerde anti-Discriminatie-meldpunten voor, daar zijn de Officieren van Justitie voor die Fortuyn keer op keer voor de rechter wilden brengen, daartoe lenen zich de jongens en meisjes van de pers met hun zogenaamde 'geschoktheid', daarvoor zijn Barend & Van Dorp die hem wel 'ns zouden klein krijgen, zoals ze zelf vooraf aan hun eerste onderhoud met het Kwaad aankondigden, daarvoor is NRC-Handelsblad.
Ik geloof dat het enige eerbewijs dat je Fortuyn nog kunt brengen, is niet te gaan stemmen, nu niet en nooit meer. Hij zal nu de geschiedenis in gaan als opvolger van de gebroeders De Witt, die vierhonderd jaar geleden door het gepeupel werden gelyncht. We moeten de dames en heren moordenaars van nu feliciteren; 't is gelukt!
Dag Pim, aan jou heeft 't niet gelegen.


Theo van Gogh

posted by Arjan 3:30 a.m.

 
Thema

Dreknek vierde gisteren zijn eerste themadag, ditmaal gewijd aan de pinda. Een mooi initatief, vindt u niet? Misschien dat ik ook eens een themadag moet organiseren. Zal ik het eens over politiek hebben? Helaas heb ik geen poll bij blogspot, (verder geen klachten), maar u kunt kiezen in het reactie-dingetje. Wel politiek (vermeld "KEUZE 1"), of niet politiek (vermeld "KEUZE 2"). Zo democratisch zijn ze zelfs bij de LPF niet!
posted by Arjan 1:38 a.m.


zaterdag, november 23, 2002

 
Wakker

Volgens het OM heeft Van der G. als motief aangegeven dat hij in de LPF-lijsttrekker een steeds groter wordend gevaar voor vooral kwetsbare groepen in de samenleving zag. 'Het ging daarbij voor de verdachte om de combinatie van de algemene stigmatiserende politieke denkbeelden van Fortuyn, de polariserende wijze waarop Fortuyn die voor het voetlicht bracht en de grote politieke macht die Fortuyn dreigde te krijgen. Van der G. zag voor zichzelf geen andere mogelijkheid om dat gevaar te stoppen dan door Fortuyn om het leven te brengen.' Zo verwoordt het OM de verklaring van Van der G.

Als je iemand doodschiet om zijn denkbeelden, haat je hem dan ook? En zou hij dat helemaal zelf bedacht hebben, of werd hij daartoe opgeroepen? Fortuyn kreeg duizenden bedreigingen. "Nederland word wakker!"? "Anne Frank"?

posted by Arjan 1:55 p.m.


vrijdag, november 22, 2002

 
Tsjakka!

Op de Politieke Aandelen Markt is het aandeel Tsjakka vandaag 4 zetels omhoog geschoten, ten koste van de LPF en m.n. de SP. Alleen zegt mijn eksteroog dat de hele grap niet doorgaat.
posted by Arjan 5:54 p.m.

 
Site

Via Radio Bergeijk: 'Het valt mij op dat de weeklinks op jullie site er vaak niet zo professioneel uitzien.' Aldus Anne Raangs 'Daarom hierbij een link naar een bedrijf dat wel professionele websites maakt, misschien kunnen jullie dat dan als tip doorgeven aan de mensen van die andere sites'. Klik hier voor: Uw partner op het Internet voor de presentatie van uw bedrijf. Sterk-websites. Voor al uw websites!

posted by Arjan 2:28 a.m.


donderdag, november 21, 2002

 
Aksie!

Europarlement wil chocoladesigaretten verbieden. Een overgrote meerderheid stemde donderdag voor een verbod op productie, invoer en verkoop van eetwaren en speelgoed in de vorm van tabaksprodukten

Wat is het toch fijn dat de EU er is! Waarom heeft Nederland dit nooit zelf bedacht? In wat voor wereld leven we toch dat kinderen al jaren worden blootgesteld aan chocoladesigaretten? En naar nu pas blijkt ook kaneelsigaartjes en snoeppijpjes! Hebben die kapitalistiese onmensen van de chocoladeindustrie nou echt alleen maar oog voor de eigen portemonnee?

En wat dacht u van al die marsepeinen varkentjes die anno 2002 nog steeds onbelemmerd verkocht mogen worden? Dat mag dan wel vegetaries zijn, maar het is wel indoktrinaatsie door die bioindustrie! Van zeer jonge in kinderen! Terwijl onderzoek uitwijst dat je het best mogelijk is om stukjes Quorn te maken van marsepein, alleen moeten de iets hogere marketingkosten dan wel bijgelegd worden uit de algemene middelen. Maar zelfs dat hebben we er in Nederland niet voor over om al het dierenleed te bestrijden!

Wist u eigenlijk al van de bijzonder verdachte achtergrond van marsepein? Amandelbrood met Indisch rietsuiker, in de Middeleeuwen als geneesmiddel gebruikt. Het wilde zwijn was een Germaans symbool van de jacht en werd in oude tijden regelmatig geofferd. Nadat de kerk dierenoffers verbood, werd het zwijn vervangen door zijn achterneefje: het marsepeinen varken.

Het is niet alleen anti-vegetaries, is ook nog eens rasisties (die Indische rietsuiker werd door rasistiese kapitalisten hiernaartoe gehaald waarbij Indiërs, overigens bekend om hun zachtmoedigheid en betere cultuur, onderdrukt werden) en het bevordert de zinloze jacht!
Hoog tijd voor aksie! Dus heb je vechtlust en wil je een rol vervullen in deze belangrijke strijd (je wel minimaal 2 jaar werkloos zijn om in aanmerking te komen voor de Melkertbaan die we speciaal voor dit publieke doel hebben ingericht) dan meld je je nu aan!

Trouwens.. Als je bereid bent om als wereldburger een ietsje verder te kijken dan je neus lang is dan blijft het natuurlijk gek dat er alleen maar kapitalistiese chocolade Euro's verkrijgbaar zijn! Ik ben er alleen nog niet uit of we nu Marokkaanse Dirham in chocola moeten uitbrengen (ook met een beetje steun -zonder solidariteit van de belastingbetaler kan dit ludieke en eerlijke plan natuurlijk niet-, en gemaakt van eerlijke chocola zonder nare bijsmaak van dwangarbeid natuurlijk), of dat we elke vorm van geld - dus ook die van chocola moeten verbieden- omdat geld de directe oorzaak van uitbuiting is. Als die cacaoboeren er geen geld voor kregen zouden zich natuurlijk ook nooit laten uitbuiten!
posted by Arjan 11:25 p.m.

 
Doodstraf 2

Je mag het (here we go again) eigenlijk niet zeggen, maar... wat zijn nu eigenlijk de argumenten tégen de doodstraf?

1. Omdat de staat niet gerechtigd is het leven te nemen als straf (Teeven) (Voor een jurist wel een hele fraaie circelredenering. Het mag niet dus... het mag niet)

2. Het risico van gerechtelijke dwaling als belangrijk argument om tegen de doodstraf te zijn (Zalm) (dit is overigens ook een prima argument tegen levenslang, of, for that matter, een verkeersboete van 20 euro)

3. In een beschaafd land vermoordt of martelt de overheid haar onderdanen niet. De overheid heeft altijd het voorbeeld te geven dat moord en doodslag niet mogen.''. Zo heel onbeschaafd vindt ik de VS niet overigens, en dat mijn oma opgegroeid is in een onbeschaafde maatschappij is ook nieuw voor mij. Mensen opsluiten of bombarderen vindt ik ook niet zo'n heel goed voorbeeld, daarom hadden we dacht ik ook bedacht dat de overheid een geweldsmonopolie heeft.

4. Als de doodstraf eenmaal is uitgevoerd, is er geen weg meer terug.''. Dat geldt lijkt me ook voor levensjaren. Als iemand bijvoorbeeld van z'n 20ste tot 40ste is opgesloten is dat ook onomkeerbaar.

4. D66 is tegen de doodstraf omdat ,,het fundament van onze rechtsstaat en beschaving het respect voor leven is, dat van elke burger moet worden gevraagd en dat de staat zelf moet willen opbrengen, ook bij de zwaarste misdaden" En dat voor een partij die voor euthenasie, voor abortus en voor de Drion-pil is. Je moet maar durven.



En dan het grote democratische gevoel van onze volksvertegenwoordigers.

1.Het past ook niet in de discussie in Europa. (sic) (CDA)

2.Als minister-president zeg ik dat discussies over zaken als de doodstraf moeten worden uitgesloten en dat ik er niet eens aan wil beginnen. (sic) (CDA)

3.Men moet niet vergeten dat in Nederland vrijwel permanent zo'n veertig procent van de bevolking voorstander is. Juist tegen die achtergrond is het niet goed om daar een debat over te houden.'' (sic) (CDA)

4. Je moet luisteren naar de volksovertuiging, maar deze kan geen criterium zijn voor hetgeen recht en hetgeen onrecht is. (sic) (ook CDA)

5. Ik ben democraat in hart en nieren en ben dol op discussies ook over de doodstraf. (Groen Links). (Ter toelichting- u mocht eens denken dat Halsema echt een democraat is): eergisteren verklaarde ze nog vrolijk voor Radio 1dat deze discussie taboe is en dat dat maar beter zo is.

6. Ook D66 heeft geen behoefte aan publiek debat over de doodstraf, hoewel het volgens fractievoorzitter De Graaf iedere politieke partij vrij staat om dat debat te openen. . Ook gek, dinsdag werd er weer eens een fundament onder de rechtstaat uitgeslagen.



Maar goed, zolang geen enkele politicus met een fatsoenlijk argument tegen de doodstraf komt (en die zijn er echt wel, ik ben er niet voor niks op tegen) lijkt me bewezen dat er dringend behoefte is aan een goede discussie. Zéker als het domme volk dat voor 40% ook vindt. Datzelfde domme volk was ook tegen de multiculturele samenleving, tegen de euro en tegen europa. Had vorige keer eens opgelet, heren politici.



Maar gelukkig, in dezelfde NRC betoogt Willem Jan Otten: Ze hebben hun mond vol van waarden en normen. Maar de eerste de beste keer dat er werkelijk een opvatting wordt geplaatst tegenover één van hun fundamentele overtuigingen, zeggen ze dat hun tegenstander hun trede van de beschaving nog niet heeft bereikt. Wat een idiote intimidatie-tactiek!


En: Nawijn heeft, tijdens de storm van hooggestemde verontwaarding die volautomatisch opstak, al zijn uitspraken inderhaast ingetrokken. Bij hem is wel gelukt wat na Fortuyns opmerkingen over artikel 1 van de Grondwet mislukte.

Zelf analyseert de NRC heel goed: De kandidaat-lijsttrekker van de LPF mocht door vriend en vijand in het debat zijn vernederd, toch verliet hij de arena met een glimlach om de mond, als overwinnaar, als iemand die voor alle voorstanders van de doodstraf had aangetoond dat in Den Haag nog steeds niet gezegd mag worden wat je denkt..

Zelf staat het NRC niet geheel achter die analyse geloof ik.

posted by Arjan 1:01 a.m.

 
SP

Wéét wat je stemt!

Dat vereist een doordacht gebruik van de beschikbare ruimte en voldoende mogelijkheden om op democratische wijze de ruimte te ordenen. Daarom moet grond waar nodig gemeenschapsbezit zijn en grondspeculatie verboden zijn.


Daarom dienen netto-inkomens niet alleen aan een wettelijk minimum, maar ook aan een maximum te worden gebonden. Ongelimiteerde inkomens dienen immers geen redelijk belang en leggen ten onrechte beslag op geld dat beter gebruikt kan worden in de samenleving.


Dacht de SP eigenlijk dat er nog sterke schouders in nederland overbleven om alle leuke dingen te betalen als we hier het socialistisch ideaal hebben ingevoerd? Of maken ze weer een muur? En dan nog, -ik verdien waarschijnlijk niet het inkomen dat de SP zo ongeveer in gedachte had-, het idee dat ik nooit rijk zal kunnen worden al zou ik het willen.. Dan doen mij ook maar een uitkering. "The right to pursue happiness", de Amerikanen hebben het in de grondwet. Dat moesten wij ook maar eens gauw invoeren om ons te beschermen tegen de gevaarlijke gekken van de SP.
posted by Arjan 12:23 a.m.


dinsdag, november 19, 2002

 
Doodstraf

Ik ben ook niet voor de doodstraf, daar niet van. Maar dat 43% van Nederland alleen maar vertegenwoordigd is door de SGP lijkt me niet echt democratisch. Dat Femke vindt dat je daar ueberhaupt niet over mag praten getuigt ook niet van veel democratisch inzicht. Het verbod op de doodstraf opeens "de basis van onze maatschappij noemen" terwijl dat een paar maandjes geleden nog artikel 1 van de Grondwet was is ook wat zwabberend. Nawijn "laten bungelen" omdat hij eens wat zegt waar de meerderheid van de Tweede Kamer het mee oneens is vind ik wat onfatsoenlijk. Toen Remkes een paar weken geleden het had over "een rotschop" was er niks aan de hand. Geen journaal dat voor 75% gevuld was met de historie van slaan, schoppen en de betekenis van het woord "rot". En ook geen Job Frieszo die zijn CD-foldertje maar met moeite buiten beeld kon houden.

Maar goed, l’histoire se répète. Bij de Politieke aandelenmarkt heeft de LPF er weer een zeteltje bijgekregen. Ze snappen het echt nog steeds niet. Het is alleen jammer dat Nawijn terugkrabbelt, zijn voorganger bleef bij zijn standpunt. Maar misschien dat hij hoorde dat Paul Treanor hem dood wilde. Of heeft hij een paar kogelbrieven ontvangen uit linkse hoek. Grappig trouwens dat net gisteren El Moumni is vrijgeproken zonder veel ophef. Die wilde nm. alleen maar de doodstraf voor homo's. Dat is natuurlijk iets heel anders dan kindermoordenaars.
posted by Arjan 9:21 p.m.

 
Ethisch

Femke legt het nog eens allemaal precies uit aan iemand die met enkele tienduizenden anderen in een tentenkamp te Congo zit. (ze houdt haar hoofd scheef om nog wat intellectueler over te komen)

"Ja sorry, jouw buurman -ja inderdaad, die 7.000 euro had gespaard om naar Europa te kunnen komen- ja ik weet toch óók niet hoe hij daaraan kwam in Angola!-, klopt, het hele gezin, dat is inderdaad 28.000 euro-, nou goed, die dus. Om ethische redenen hebben we die dus opgevangen. En zeker niet teruggestuurd, ben jij gek. Wat zeg je nu? Klachten? Geen water? Dommerik! Had je naar Nederland moeten komen, wij hebben zelfs een waterpríns! Nooit van gehoord zeg je? Geen school? Tss. Het is toch wel leuk hier? Mooi landschap, altijd lekker weertje.. Honger? Da's goed voor de lijn, zeurkous! Medicijnen? Nee, joh. Het is een stuk éthischer als jij hier lekker dood gaat aan cholera. Er is geen gemeente die zich druk maakt over jou hoor. Ik ken je niet eens! Als je nou bij mij in de kerk honger zat te staken, maar nee hoor. Daar moet je eerst een ticket voor hebben. Een kaartje. Voor een vliegtuig. Ja precies. Ach laat ook maar, blijf jij maar lekker in je kampje. Met nog 350.000 anderen. Dat lijkt me echt ontzétttend gezellig. "


Afrol: Resources on the ground are lacking and many of the refugees are living in miserable conditions. Water, sanitation, medical and educational activities are urgently needed

Nederland besteedt per jaar meer aan de opvang (dat is: alléén de opvang in AZC's, het IND, e.d.) van asielzoekers dan het totale budget van UNHCR.
Er zijn 12 miljoen vluchtelingen. Nog geen 5% daarvan vlucht naar Europa, de meesten vluchten naar een buurland.

Een hoop mensen vluchten helemaal niet. Die weten niet eens hoe een vliegtuig er van binnen uitziet. Die gaan gewoon dood aan lepra. (Eén patiënt opsporen, behandelen en genezen kost ongeveer 50 euro). Of aan honger. Ook dit jaar weer een paar miljoen. Of aan AIDS natuurlijk.


Maar Nederland is "humaan"! Je kunt natuurlijk geen gezinnen op straat zetten. Of terugsturen.

En ik? Ik verkondig natuurlijk slechts domme, racistische (en op z'n tijd natuurlijk fascistische), maar met name populistische borrelpraat. Maar het is allemaal een grapje! Daarom héét het natuurlijk ook Borrelpraat! Ha ha! Die domme negers gáán helemaal niet dood! Dat zijn actéúrs! Kent u die van de rijke politicus die na zijn carriere zijn goeie geldje (van het kapitalistische Vendex) in Afrika ging verspillen? Hij ging niet! Ha ha! Die humor! Voelt u hem?
posted by Arjan 1:24 a.m.


zondag, november 17, 2002

 
Tournee

De arme Patrick van LinksProtest heeft het er maar moeilijk mee als hij "een discussie met passie" wil aangaan en de LPF meer geinteresseerd blijkt in nieuwe kiezers dan uitgescholden te worden voor racist:
Na een onbevredigend antwoord vroeg Patrick of Varela zich niet schaamde om met Nawijn op een lijst te staan. [...]
Even later sprak Patrick Nawijn aan op het gedrag van zijn beveiliging, vertelde wat er even tevoren tijdens het gesprek met Varela was gebeurd en vroeg of hijzelf ook niet vond dat hij racistische standpunten innam. [...]
Maar Patrick wilde een felle discussie aangaan. Een discussie met passie. [...]
Het lijkt de jaren dertig van de vorige eeuw wel: een ieder die het niet eens is met de partij wordt op een agressieve wijze weggejaagd.

posted by Arjan 3:07 p.m.

 
Oudkerk

28 februari, in een uitzending van Stand.nl was de stelling: "De politiek moet Fortuyn keihard aanpakken". En Rob Oudkerk was uitgenodigd. (Fortuyn heeft net gezegd dat er desnoods gedwongen spreiding moet plaatsvinden):


Hij heeft, van de week, in een uitzending van Nova gezegd:
ach al die zwarte scholen moeten we misschien maar uit de wijken verplaatsen
Daar kan je op reageren door te zeggen: Weet hij eigenlijk wel wel waar hij het over heeft?
Want, juist die zwart scholen zijn op dit moment qua leerprestaties steeds beter aan het worden
en zorgen juist ervoor dat er integratie in de buurt komt! "



Ik moet u zeggen dat de opmerking over die steden,
hoe hij rotterdam, waar hij ook na 6 maart verantwoordelijk wordt voor het bestuur,
hoe hij rotterdam wil vermalen tot een stad waar zodirect misschien nog alleen maar yuppen wonen en oudere mensen,
en voor de rest hebben we alles uit de stad verplaatst. "
"afgezien van dat het niet kan! Hoe wil u het doen meneer?
wil u ergens aanbellen en zeggen: "u mag hier niet langer wonen"
wil u tegen een school zeggen: "ja sorry, voor deze school hebben we geen plek"



En hier weet hij het nog eens helemaal om te draaien (Fortuyn pleitte dus voor spreiding, mind you!):
Ja hij verkondigd wat: [..] "en steden splitsen we in zwart en blank


En wat zegt hij nu?


Parool:
Ik ben tegen gedwongen spreiding, maar het kan niet zo zijn dat de categorale gymnasia de bovenlaag van de andere scholen wegtrekken. Dan ontstaat een ongewenste scheiding.
Ja, en dus? "Ik ben tegen licht, maar het kan niet zo zijn (een Den Uyl-uitdrukking voor de kenners onder u) dat we de electriciteitsmaatschappijen opzadelen met het verlies als we de lampen uitdraaien."


In dezelfde trant: www.amsterdam.nl:
Gedwongen spreiding van leerlingen is niet aan de orde. Maar dat een veelkleurige schoolbevolking de voorkeur geniet, staat ook vast.


Maar uiteindelijk toch duidelijkheid: Uit Het Parool van 26 oktober:
Oudkerk betoogde gistermiddag tijdens een symposium over keuzevrijheid in het onderwijs dat 'per stadsdeel, per wijk en per school' moet worden afgesproken dat een scheiding in witte en zwarte scholen wordt voorkomen. Hij denkt aan veertig procent allochtonen als maximum per school, maar met zestig procent allochtone leerlingen in Amsterdam is dat 'een nogal pijnlijke ontkenning van de werkelijkheid', geeft hij toe. "


De vuile fascist! Een beetje voor spreiding zijn he? Net nu "juist die zwart scholen zijn op dit moment qua leerprestaties steeds beter aan het worden
en zorgen juist ervoor dat er integratie in de buurt komt"! Het lijkt Fortuyn wel!

En andere verstandige lieden, die zeker wel weten waar ze het over hebben (uit Trouw):
'Gedwongen spreidingsbeleid'
De grote maatschappelijke achterstand en hoge criminaliteit zullen in grootstedelijke achterstandswijken van generatie op generatie worden overgedragen, tenzij allochtonen gespreider komen te wonen en álle ouders in die wijken opvoedingsondersteuning krijgen.
Dit concluderen wetenschappers van de GGD in Rotterdam en de Universiteit Leiden na onderzoek onder meer dan 4000 Rotterdamse middelbare scholieren.



Zo, dan weet u weer even op welke manier Fortuyn werd "aangepakt". Met argumenten!

En tevens weet u weer even wat leugenachtige klootzak die Oudkerk is, voor het geval hij het in Amsterdam zo erg verprutst heeft dat hij weer zich weer met de rest van Nederland gaat bemoeien.

Upd: In de Volkskrant van 18 november gaat-ie nog even verder. "Ik heb helemaal niet gezegd dat ik verplicht wil spreiden, dat verzint het CDA maar!". Om vervolgens een kwart krantenpagina te vullen met hoezeer het toch nodig is om te spreiden, omdat Amsterdam niet op Kaapstad mag gaan lijken. En één (1) maatregel waar alle heil vandaan gaat komen: de selectieprocedure van scholen transparant maken. Dit gaat net zo'n succes worden als de Megabanenmarkt, en daarna gaat Amsterdam of over tot een verplicht spreidingsbeleid, of Amsterdam wordt geen Kaapstad maar een township. In Kaapstad wonen namelijk nog blanken.
posted by Arjan 1:49 a.m.


zaterdag, november 16, 2002

 
Complot

Precies! De kans dat de moord op Fortuyn géén complot was is natuurlijk veel kleiner dan dat het wél een complot was. Je hoeft niet in buitenaardse graancircels te geloven om dat te bedenken (de kans dat graancircels ook gemaakt worden dankzij een complot acht ik bijvoorbeeld ook veel groter dan dat het altijd één doorgedraaid vliegend schoteltje is). Prinses Pamela somt nog zo eens wat complotjes op. Als u een stukje naar onderen bladert en het stukje "Luchtsteun" leest (ook goeddeels gejat van Pamela overigens, er lijkt echt maar één journaliste in Nederland te zijn die nog wel eens de moeite neemt een rapport te lezen, ik kan er ook niks aan doen) dan is Bert Kreemers duidelijk de man die zijn licht zou moeten laten schijnen over het uitblijven van luchtsteun. Ik wed dat de goede man niet gehoord zal worden, in het openbaar in ieder geval niet, maar we zullen zien.
posted by Arjan 1:20 a.m.


vrijdag, november 15, 2002

 
He he

Rosenmoller weg!
posted by Arjan 2:45 p.m.


donderdag, november 14, 2002

 
Beveiliging

Hoe krijgen ze het voor elkaar. Bij Nova beschuldigen ze, nav een boek, de LPF (!) ervan dat ze hem niet beveiligd hebben. "De pot verwijt de ketel" als de LPF zegt dat hij beveiligd had moeten worden. Uit Nova bleek vervolgens wel dat ze hem zoveel mogelijk beveiligd hadden (in "De Kubus" bijvoorbeeld), maar simpelweg niet 500 Euro per dag hadden om hem full-time te beveiligen. Nova had overigens wellicht -ter illustratie- een stukje uit Jensen kunnen tonen, waarin Fortuyn precies zegt wie de schuldigen zijn als hij wordt doodgeschoten. Ze hadden wellicht -ter illustratie- Theo van Gogh kunnen vragen wat het antwoord van het verantwoordelijke ministerie was toen Fortuyn om beveiliging vroeg! "De minister van Binnenlandse Zaken wil mij geen bescherming geven" zei Fortuyn. "Daar kunnen ze niet aan beginnen! ledere willekeurige particulier kan wel zeggen dat 'ie bedreigd wordt, zo zeggen ze dat. Ik ben iedere willekeurige particulier."
Hij klonk gekwetst.
(hier) Ze hadden ook, natuurlijk -ter illustratie-, de rest van het "taart-incident" kunnen laten zien. De wanhopige oproep van Fortuyn: "Meneer Kok is ook mijn minister-president". Maar nee hoor. Het is de schuld van de LPF! Ik EIS een parlementaire enquete naar de beveiliging van Fortuyn.
posted by Arjan 11:07 p.m.

 
SP

Uit de statuten:De vereniging stelt zich ten doel het verwezenlijken van een socialistische maatschappij in Nederland, een maatschappij waarin de menselijke waardigheid, de gelijkwaardigheid van mensen en de solidariteit tussen mensen daadwerkelijk gestalte krijgen.
Tsja, als 1,4 miljoen mensen dat nou willen, wie ben ik dan. Ik heb wel liever dat ze dan maar naar China, Noord-Korea of Cuba verhuizen. En het blijft jammer dat de stemmen die Pim bij PvdA en VVD heeft losgeweekt nu naar een stel gevaarlijke gekken gaan.
posted by Arjan 9:22 p.m.

 
Luchtsteun

Nederland heeft nooit spijkerharde garanties gekregen over de inzet van luchtsteun van de Verenigde Naties. Het gebruik van gevechtsvliegtuigen had waarschijnlijk de val van de moslimenclave Srebrenica in juli 1995 kunnen voorkomen zegt topambtenaar J. Vos van Buitenlandse Zaken.

Geen spijkerharde garanties, soit. Maar de luchtsteun kwam wél! 11 juli 1995 om precies te zijn. En wie zorgde ervoor dat ze er weer mee stopte? Nederland! Ik tik maar weer eens een stukje over uit een column van Prinses Pamela omdat jullie te lui zijn om het boek te kopen. 19 april van dit jaar schreef ze:


Nou, laat ik u dan vertellen dat die luchtsteun is gestaakt op uitdrukkelijk verzoek van Nederland. Het staat allemaal in het 'echte' NIOD-rapport, vanaf pagina 2300: terwijl de Dutchbatters vergeefs op ondersteuning wachtten, zaten hun eigen ministers Kok, Voorhoeve, en Van Mierlo vanuit de Haagse bunker koortsachtig stad en land af te bellen, om de NAVO te bewegen de close air support (die rond drie uur 's middags was begonnen) te staken. Bij de eerste aanvalsgolf waren nog bommen afgeworpen, bij de tweede al niet meer. Toen kwam in Den Haag het bericht binnen dat de gegijzelde Nederlandse militairen zuden worden gedood als er een derde aanvalsgolf zou komen. 'Na enkele minuten overleg tussen de ministers was de conclusie dat de luchtsteun onmiddelijk moest worden gestopt. De bijeenkomst werd onderbroken om Voorhoeve in de gelegenheid te stellen de Unprofor-autoriteiten te bellen. In de woorden van voorlichter Bert Kreemers: 'Na enige overleg, Voorhoeve kalm, Kok stil, kwamen de bewindslieden een werkverdeling overeen: Voorhoeve zou VN-vertegenwoordiger Akashi bellen, Kok -indien nodig- NAVO-admiraal Leighton Smith. Het gezicht van Wim Kok was asgrauw.' (NIOD-rapport, pag. 2302)


Ter lezing ende vermeack: Katholiek Nieuwsblad van 3 mei 2002, en De Groene van 10 maart 1999.

Ik heb het ook nog maar eens even opgesurf bij het NIOD. Niet dat je daar het Nederlandse rapport mag zien (natuurlijk niet, dat moet je kopen voor 89,50 eurootjes. We zouden eens zelf kunnen lezen wat Kok heeft uitgespookt), maar gelukkig is er een Engelstalige samenvatting van het bewuste hoofdstuk.

posted by Arjan 8:23 p.m.

 
Koning

Jan wil voetballen.
En schaken en dammen en zwemmen.
Jan vindt rondhangen saai.
Van papa mag het.
En van mamma mag het ook!
Maar niet van Sire.
Sire zegt dat Jan op straat moet spelen.
Jan is stom.
Sire is belangrijk.

posted by Arjan 5:43 p.m.


woensdag, november 13, 2002

 
Contouren

Ene Joep schrijft op de site van Trouw een prachtidee (via Thrak), dat zo goed is dat ik het maar even helemaal quote:
Ik kan iedere journalist van harte de TerraExplorer op www.terradesk.nl aanraden. Vlieg gerust eens over het "Groene Hart" van 3 jaar geleden en zie wat er nu eigenlijk zo nodig beschermd moet worden. Het enige resultaat van het contourenbeleid van Pronk c.s. is dat je voor een lap grond ter grootte van een ingezonden brief een onbetaalbare hypotheek betaalt, waarvan de opbrengst rechtstreeks naar organisaties als Bouwfonds gaat. Als het daarentegen mogelijk zou zijn om overal te bouwen, dus ook in landbouwgebieden, dan schafte iedereen die het maar enigszins kon betalen zich een lap grond van 10 hectare aan om daar 1 huis op te zetten en van de rest een landgoed te maken. Voor de prijs van een betonnen huisje in Leidsche Rijn. Met wat extra regels zoals: maak minimaal de helft bos, stel de helft open voor publiek, whatever neemt de hoeveelheid natuur dan toe. Die simpele huisjes tussen groen neemt men in Bilthoven en omgeving nu ook voor lief. Kamp heeft groot gelijk.
posted by Arjan 1:33 a.m.


maandag, november 11, 2002

 
Kogels

Toch kogelbrieven voor Heinsbroek. Voormalig minister Heinsbroek van Economische Zaken heeft, in tegenstelling tot wat het ministerie van Binnenlandse Zaken eerder naar buiten bracht, toch kogelbrieven ontvangen. Dat heeft het ministerie maandag bekend gemaakt. Helemaal fraai: Ondanks het ontbreken van een reële dreiging voor Heinsbroek, werden eerder al door minister Remkes van Binnenlandse Zaken aanvullende voorzieningen getroffen. Geen reële dreiging? Wat is dit voor gelul? Kogelbrieven! Wat is dan wel een "reële" dreiging volgens (VVD'er) Remkes? Een man met een mitrailleur voor de deur? Een vuile bom in de Bentley? En wat doen ze als ze afzender van die brieven weten te traceren? Doet het OM er dan niks mee of wachten ze rustig af totdat de rechter zegt "ja, maar BiZa vond het zelf geen bedreiging, dus iedereen die kogels rondstuurt mag je hooguit pakken op verboden wapenbezit?".

En waren ze het "helemaal" vergeten ofzo? Wat zit het ANP het toch allemaal schattig in te typen: In totaal is de veiligheidssituatie van de minister van Economische Zaken tussen juli en oktober vijf keer onderzocht. Deze analyses hebben nooit gewezen op echte dreiging, waardoor in principe geen reden was voor persoonsbeveiliging . Hebben ze Marijnissen al gebeld of er kamervragen gesteld gaan worden? Remkes al gevraagd of hij aftreedt (dat mag ook als je demissionair bent)? De Vries nog eens gevraagd of "geen reële dreiging" voor Fortuyn ook bestond uit kogelbrieven? De Vries nog eens gevraagd of Fortuyn wellicht ook niet "reëel" werd afgeluisterd maar dat er misschien wel een tapje was geplaatst? Rolt er eigenlijk nog wel eens een kop in Den Haag als ze hebben zitten te liegen?
posted by Arjan 9:59 p.m.


donderdag, november 07, 2002

 
Lekker!

Dames en heren lezers, als ik u een tip mag geven: rook lekkere Gauloises Blondes. Mijn merk. Voor slechts 3 eurootjes en 20 cent (de 20 cent is voor de fabrikant en de arme boeren in Colombia, Max Havelaar heeft ze niet in hun assortiment) een lekkere sigaret, die uw dagelijkse bezigheden meteen zal verlichten!
posted by Arjan 10:00 p.m.


woensdag, november 06, 2002

 
Bentley

Prinses Pamela over auto's: Wat heet: zelfs sommige LPF-ministers maken geen gebruik van hun recht zich op kosten van de belastingbetaler te laten rondrijden, maar doen dat van hun eigen zuurverdiende centen in hun eigen zuurverdiende Bentley. En uitgerekend zij worden door de pers afgeschilderd als inhalige patsers. Wat mankeert die journalisten in godsnaam? Zijn ze malende geworden of zo? Wie rijden er wel op kosten van de belastingbetaler rond? Melkert, bijvoorbeeld. Misschien dat "Den Haag" (zowel de "hoge heren" als de "heren journalisten") zoveel fatsoen gewoon niet gewend zijn. En wat de heer niet kent..

posted by Arjan 11:42 p.m.

 
Aktie

Wouter Teeninga: - Uit protest tegen de negatieve wijze waarop moslims en in het bijzonder Marokkanen in de media en publieke opinie naar voren worden gebracht, heb ik besloten dit jaar mee te doen aan de ramadan (via Bieslog). Gelukkig maar dat er nog mensen in het verzet zitten nu er zo'n gure wind over Europa waait.
posted by Arjan 1:07 p.m.

 
Respect

De 14-jarige Dimitri Zjirov die drieënhalve dag gegijzeld was in Moskou verklaart doodnuchter in Hart van Nederland dat anderen op vakantie geld uit te geven om met leeuwen te slapen en op safari te gaan. Hij had ook een extreem spannende vakantie met Tsjetsjenen die hem wilde opblazen. En in het AD: ,,Ik kan me van die laatste nacht niets herinneren. Ik weet dat ik nog een gesprek heb gevoerd met de tweede man van het commando, Abu Jakir. Hij maakte eerst grapjes. Hij vroeg of ik me niet wilde aansluiten bij de jihad. Ik zei nee. Toen vertelde hij dat hij een broer heeft, die in Nederland studeert. Hij zou diens adres nog geven, maar daar is het niet meer van gekomen. Ik ben in slaap gevallen en kwam in een ziekenhuis weer bij bewustzijn.'' Er zijn maar weinig mensen over in Nederland die bewust de oorlog hebben meegemaakt.
posted by Arjan 2:44 a.m.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?