Dan is het maar borrelpraat


archives Theo Footballs Gunzilla Vrijheid Nog meer vrijheid Norberg


Gij zult niet doden Exodus 20.13

woensdag, oktober 30, 2002

 
Grondwet

Lieve lezers, Hier vlakbij, op een halfuurtje rijden, staat het Achterhuis. Waar Anne Frank 60 jaar geleden, ondergedoken in erbarmelijke omstandigheden in haar dagboek schreef 'Ik hoop maar een ding: dat deze haat van voorbijgaande aard zal zijn Dat de Nederlanders toch zullen laten zien wie zij zijn Dat zij nu niet en nooit niet wankelen in hun rechtsgevoel, Want dit is onrechtvaardig!'

Gisteren, op een symposium, heeft Rob Oudkerk dan eindelijk zijn masker afgeworpen Nu is volstrekt duidelijk wat hij wil. Een land waar mensen met een bepaald geloof, een zekere cultuur, een andere achtergrond gediscrimineerd mogen worden. Hij wil daartoe artikel 23 van onze grondwet schrappen Het fundament van onze rechtstaat Dat de integriteit van iedereen beschermt Dat wil de lijsttrekker van de PvdA in Amsterdam afschaffen Hij weet wat hij wil, wij weten nu waar wij tegen strijden.
Laat iedereen die de Partij van de Arbeid wel ziet zitten En misschien wel mee heeft opgericht Beseffen in wat voor troebel gezelschap hij verkeert.



Parool:''Mag dit?'' vroeg de wethouder zich af. ''Dat is nog maar de vraag. Maar zelfs wanneer het niet mag, is dat niet einde verhaal. Want einde verhaal zou dus betekenen dat we, onder verwijzing naar de Grondwet en onze beperkte mogelijkheden zouden zeggen: jammer, maar helaas, niks aan te doen. Zo zit ík dus niet in elkaar.'' Het fijngevoelige praatje van Thom staat hier. Fortuyn zei toen: Ik sta achter wat Voltaire zegt: ik kan uw mening nog zo abject vinden, maar ik zal uw recht verdedigen om die te uiten. Ik ben ook voor afschaffen van dat rare Grondwetsartikel:gij zult niet discrimineren. Prachtig. Maar als dat betekent dat mensen geen discriminerende opmerkingen meer mogen maken, en die maak je in dit land nogal snel, dat zeg ik: dit is niet goed. Laat mensen die opmerkingen maar maken. Er is een grens en die vind ik heel belangrijk: je mag nooit aanzetten tot fysiek geweld. Dat kan een rechtsstaat zich niet permitteren. Maar als een imam weet te vertellen dat mijn levenswandel volstrekt verwerpelijk is en beneden die van varkens ligt: oké, dan zegt hij dat maar.
Uit het NRC van 26-2-2002:Lijsttrekker Rob Oudkerk van de Amsterdamse PvdA gebruikte de officiële herdenking van de Februaristaking gisteren om te waarschuwen voor Pim Fortuyn. Het was de derde keer dat politici de Tweede Wereldoorlog aangrijpen om de retoriek van Fortuyn van een kontekst te voorzien of onschadelijk te maken. Eerder werd in dit verband verwezen naar Anne Frank en Mussolini.


posted by Arjan 12:16 p.m.

 
Respect!

Om 1:18 mocht ik weer een mailtje ontvangen van ons aller Theo! Omdat ik een slecht mens ben, ga ik er niet van uit dat de ouders van onze Marokkaanse medelander die in Venlo sufferd René Steegmans leerde wat een echte man is, te goeder trouw zijn (dat René een suffe lul is had ik hieronder al betoogd, dus ik ben het helemaal eens met Theo).
Wel achteraf schriftelijke verontschuldigingen natuurlijk, maar die zijn zonder medeweten van Vader en Moeder opgeschreven door Marokkaanse belangenorganisaties die hun subsidie veilig willen stellen. Ik heb die brief in het NOS Journaal inderdaad even voorbij zien flitsen, maar ik kan hem nergens vinden.. Ben erg benieuwd wat de ongetwijfeld analfabete ouders voor fraais hebben "gedicteerd". Een beetje onafhankelijk krant had dat overigens wel even gepubliceerd, maar goed. Weet iemand waar? Trouwens, wist u dat de Netwerkredactie nog heftig heeft zitten twijfelen of ze het wel moesten uitzenden? Tsss.
Het meest verontrustende: En ik? Ik buig eerbiedig.
posted by Arjan 1:23 a.m.


dinsdag, oktober 29, 2002

 
PvdA

De socialisten gaan de strijd aan met de zinspreuk "Vraag niet wat wij vinden, wij vinden wat u vraagt!" Ik moet echt mezelf ervan weerhouden er op te stemmen. Allemaal voorheen racistische standpunten als het eufemistische De overheid bevordert het integratieproces, en doet dat zò dat de problemen die soms met de komst van mensen uit andere culturen gepaard gaan, niet eenzijdig bij de kansarmen in de oorspronkelijke Nederlandse bevolking komen te liggen. en het fraaie (maar een jaar geleden op het fascistische af) Nieuwe Nederlanders moeten Nederlands leren. Gelukkig staat het ook nog vol met baarlijke nonsens als "Binnen een straal van 5 km moet minimaal 1 McDonalds zijn" (oh nee: Banken worden verplicht op het platteland en in de stadswijken een minimale dekking te garanderen van bankloketten waar burgers zonder kosten bij hun eigen geld kunnen komen.) Bij sommige ministers spreekt men dan van een proefballon, in linkse kringen zijn ze gewend dat hun proefballonnetjes zoals "De Betuwelijn" (een lichte gniffel ging door de maatschappij), "Het Studiehuis" (wat hebben we gelachen) en "De Multiculturele Samenleving" (helemaal zo'n giller) daadwerkelijk uitgevoerd worden.
posted by Arjan 9:04 p.m.

 
Voetbal

Ik hou niet van voetbal, en dus ook niet van Henk Spaan. Maar hij schrijft soms wel eens wat over die smeulende doofpot van de westerse intellectuelen.: Amis vraagt zich af waarom we wel grappen mogen maken over die domme communisten en hun lelijke vrouwen en er nooit gelachen wordt om de nazi's. Waarom het nog steeds als 'rechts' wordt beschouwd om de, hoge, getallen te noemen van de slachtoffers van Trotski, Lenin en Stalin en hun erfgenamen: twintig miljoen is de laagste schatting [...] Martin Amis, opgevoed door een vader die in 1956 ophield communist te zijn, vraagt zich, bijna wanhopig, af waarom iedereen afweet van Auschwitz en Bergen-Belsen en niemand van de Russische slavenkampen Vorkoeta en Solovetzki. Iedereen kent de namen van Eichmann en Himmler, niemand die van Jetsjov en Dzerzhinski, leiders van Stalins Geheime Dienst. Iedereen weet van de zes miljoen van de holocaust. Niemand weet van de zes miljoen van de hongerterreur. Lees ook eens wat Bart Croughs over hetzelfde onderwerp schreef.

posted by Arjan 3:56 p.m.

 
Huh?

Wat staat er hier voor schokkends dat achtereenvolgens het ANP, de KRO en de TROS op één dag komen langsgesurfd? Upd: En de NOS een paar dagen later? De helft van m'n bezoekers zijn journalist! Weg jullie! Upd (4 nov): 4 november 11:47 Tweede Kamer Staten-Generaal, Den Haag, Nederland Tsss...Upd (6 nov):Ministerie van V en W, Den Haag, Nederland.
posted by Arjan 3:33 p.m.

 
Recordpoging


Surf eens even naar www.SmartKlamp.com. Ze gaan een leuke recordpoging doen! SmartKlamp attempts Guiness Book of Records with mass circumcision in Malaysia.. Kijk ook even hoe deze achterlijke verminking werkt, dan weten we tenminste weer waar we het over hebben. Q: Can the foreskin be left on after the clamping mechanism is applied?
A: Yes, the foreskin can be left on without cutting it away; the skin will "die off". However, the removal of the tube with a larger amount of remaining foreskin may be more difficult. Theoretically the SmartKlamp® will eventually drop of by itself if you don't do anything
. Hoe eufemistisch kun je zeggen dat het afhakken van een stuk van je lichaam verrekte zeer doet The application of the clamping mechanism will cause a pain sensation, which can be overcome by local painkillers. Op het plaatje zie u de "size-o-meter", of u de overige plaatjes wilt zien moet u zelf weten.

posted by Arjan 3:00 p.m.

 
Melkert

Gelukkig maar. De Melkertbaan blijft toch nog bestaan. Melkertbanen, officieel instroom- en doorstroombaan geheten, zijn vooral gecreëerd in de bewakingssector (circa dertigduizend banen): stadswachten, verkeersregelaars, controleurs in het openbaar vervoer en concierges in het onderwijs. Allemaal reuzebelangrijk dus, maar maak daar dan gewone banen van! Als een school een concierge nodig heeft maar hem niet kan betalen moet de school meer geld, niet een rare regeling bedacht die mensen voor eeuwig in de semi-bijstand houdt! Dit smeekt om misbruik. Bij clubs als het Milieu Offensief (u weet wel, waar ene Volkert werkte) zitten mensen nu betaald door de staat actie te voeren. Dat is natuurlijk een beetje onzin. Ook bij het Autonoom Centrum kunnen ze ook opgelucht ademhalen. Laatste ID banen inde aanbieding. Welkom (niet noodzakelijk) zijn computerdeskundigheid en een andere wens is ervaring heeft met videomontage. Dus heb je vechtlust en ben je op zoek naar een 'warm nest' als 'hoeksteen van de samenleving' die dient als uitvalsbasis voor onze veel belovende toekomst laat dan iets van je horen. Ja hoor es! Als je computerdeskundig bent moet je een echte baan gaan zoeken! Het Besluit In- en doorstroombanen (ID-banen) is bedoeld om langdurige werkloosheid terug te dringen en doorstroom naar reguliere banen te bevorderen. ID-banen zijn de opvolger van de Melkert-banen. ID-banen zijn gesubsidieerde banen. en ook: De gesubsidieerde banen zijn beschikbaar voor instellingen die het algemeen belang dienen zonder winstoogmerk, zoals instellingen voor openbare veiligheid, gezondheidszorg, kinderopvang, natuurbescherming en maatschappelijke dienstverlening, bibliotheken, onderwijs, musea etc. Dus m.i. niet voor instellingen die een heel ander doel hebben: Een van de belangrijkste zaken voor het AC is het intensiever werken aan de ontwikkeling van een links politiek perspektief. Bouwen aan een samenleving die niet door vrije marktmechanismen gedomineerd is, bouwen aan een radikaal linkse buitenparlementaire beweging die daadwerkelijk anders koerst dan de mainstream van nu. (lees voor "radikaal": "extreem" overigens). Er zijn niet veel Nederlanders die dat een "algemeen belang" vinden lijkt me. Anders waren ze wel naar een socialistisch paradijs als Cuba, Noord Korea of China verhuisd.
posted by Arjan 2:27 p.m.


maandag, oktober 28, 2002

 
1984

Wist u dat de PTT een kopie van iedere brief die u ontvangt of verstuurd een jaar bewaard? En dat alle telefoontjes die u pleegt ook een jaar bewaard mogen worden?
En dat de PTT met behulp van "datamining"-technologie verdachte sujetten er meteen uit kan halen? Had u niet gedacht he? 1984?

De voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen, Minze Beuving pleit ervoor om internetproviders nu te verplichten om van hun abonnees alle gegevens over bezochte webadressen en van personen waarmee e-mail is uitgewisseld tenminste 1 jaar te bewaren. Beuving vindt dat Europese privacywetgeving mogelijk schadelijk zou zijn voor de opsporing. Ja, DUH! Dat de politie niet iedereen doodschiet die ze zien lopen heeft ook een sterk verhogend effect op de hoeveelheid misdaad. Meneer Beuving toont hiermee aan dat hij of echt helemaal niks van internet snapt (nog nooit van pre-paid gehoord zeker. Of van abonnement-loos internetten). Of hij toont iets heel anders aan.

Wie pak je nm. met deze KGB-methoden? Dacht je dat Khalid 's ochtends op internet een mailtje stuurde "ik ga straks effe iemand doodmeppen, ins'Allah"? Rot toch op. Dit is echt alleen maar makkelijk als je de gedachten van mensen wil controleren. Als je onwelgevallige sites over snelheidsboetes, linkse en rechtse sites wil aanpakken. Of als je wil weten wie er zo negatief over meneer Beuving zit te praten. Misschien dat hij ook nog een keer te hard gereden heeft of gister door een rood stoplicht liep. Dáár is het geschikt voor!
posted by Arjan 4:31 p.m.


zaterdag, oktober 26, 2002

 
René

Het was voorsbestemd dat

hij die ellende zou meemaken.

Zijn leven kwam tot z'n einde.

Mijn zoon was het instrument.

Als dat de wil van God is,

kunnen we niets doen.

Goed zo Khalid!

René is toch maar een suffe kaffir.





posted by Arjan 7:08 p.m.


vrijdag, oktober 25, 2002

 
Helaas

In deze functie is een vrouw aangenomen; helaas geen allochtoon.
posted by Arjan 2:37 p.m.

 
Pamela

Prinses Pamela (koop dat boek nou eens) heeft weer een pikante column geschreven. Waarin antwoord op de vragen: welk kabinet viel er sneller dan Balkenende, (na de Tweede Wereldoorlog, that is)? Hoeveel ministers waren er nodig om Fortuyn af te luisteren? Welk kabinet heeft dat net op tijd weten te regelen? En waar is nog steeds een oorlog gaande al doen we alsof dat niet zo is?
posted by Arjan 1:50 p.m.


donderdag, oktober 24, 2002

 
Kut

Van Theo's site:

posted by Arjan 1:05 p.m.


dinsdag, oktober 22, 2002

 
Ja ja

JohnB schrijft: Maar hoe gaat dat in de praktijk in zijn werk ? "Dat loopt uiteen van het schrijven van ingezonden brieven tot het leveren van teleurgestelde LPF stemmers aan actualiteiten programma's. Voor dit soort opdrachten zetten we in de regel part-timers in."

Verder houden we aan het eind van de werkdag een groepssessie waarbij een ieder zijn echte standpunten kan spuien. Dat lucht enorm op. Het lijkt Leefbaar Rotterdam wel. Ik denk dat binnenkort iemand gaat onthullen dat LPF-stemmers elk complot aangrijpen dat ze horen. Misschien Claudia de Breij die weer leuk denkt te zijn? (persbericht en uitleg)

Maar wacht: er is meer! Ik verheug me nu al op komende vrijdag !

Als u wilt kennismaken met NEM bieden wij u de mogelijkheid een proefabonnement te nemen van 13 weken voor 13,50 euro. U ontvangt dan ook - gratis - de NEM-specials die in die periode verschijnen. (http://new.nemmagazine.nl/abo.htm) Klik hier
Tss.. Op http://new.else4.nl/abo.htm staat:
Als u wilt kennismaken met Elsevier bieden wij u de mogelijkheid een proefabonnement te nemen van 13 weken voor € 13,50. U ontvangt dan ook - gratis - de Elsevier Thema's die in die periode verschijnen.


De NEM website is afgelopen zaterdag het doelwit geweest van hackers. De boodschap die werd achtergelaten wijst op een verband met het artikel "Politiek als business" gepubliceerd in de NEM van vorige week. Uit veiligheidsoverwegingen hebben we besloten de website tijdelijk uit de lucht te halen. We hopen op uw begrip.

Maar wat zou er vrijdag zijn? De "grote onthulling"?

Ook leuk: Antwoord op vragen als in hoeverre manipulatie van de bevolking door de media geoorloofd is, en of we in ons land daarin niet veel te ver zijn doorgeschoten. Een beetje propaganda: soit ;-)
En nog meer! Bedrijfsnieuws Geplaatst: 10:01 uur
Woensdag, 17 juli 2002 - Verscheidene internetportals, waaronder
Yahoo, hebben een verklaring ondertekend waarin ze beloven geen
informatie te plaatsen die de Nederlandse overheid onwelgevallig is.

Da's ook toevallig! In Webwereld stond een soortgelijk artikel! Ook van 17 juli! Ook onder "bedrijfsnieuws"! Verscheidene internetportals, waaronder Yahoo, hebben een verklaring ondertekend waarin ze beloven geen informatie te plaatsen die de Chinese overheid onwelgevallig is.
Ik gok op "Nieuwe Elsevier Magazine".
posted by Arjan 12:20 a.m.


maandag, oktober 21, 2002

 
Kreupel

Fred Ypma op de Trouw-site: In plaats dat ze deze partij helpen uit een zeker democratisch respect, wordt de partij die van kruipen probeert te lopen, kreupel geslagen door de VVD.
posted by Arjan 1:31 p.m.

 
Afluisteren (3)

En dan zegt Theo -wiens eksteroog het nog niet mis heeft gehad- ook weer zoiets: Opeens duikt ook Jeltje van Nieuwenhoven weer op als kandidaat-aanvoerder voor de PVDA. Mijn eksteroog zweert dat haar hernieuwde kandidatuur wie weet vooral van doen heeft met het rapport Van der Haak, dat vlak voor de volgende verkiezingen uitkomt over de beveiliging, of liever gezegd het gebrek daaraan, van de grootste oppositieleider die het land gekend heeft. en ook: De Vries is officieel kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PVDA. In een beschaafd land zou een politicus die over de volle breedte van de grootste krant van het land van zoiets infaams beschuldigd wordt, tenminste naar de rechter stappen met een verzoek om bronnen en feiten te openbaren teneinde zijn naam te zuiveren. Kom op, journaille!
posted by Arjan 1:14 p.m.


zondag, oktober 20, 2002

 
Afluisteren (2)

AD: Tegenover de harde ontkenning van de beide politici staan even harde feiten uit het verleden, stelt Roger Vleugels, deskundige op het gebied van veiligheidsdiensten. Hij bezit liefst 10 dossiers van politici die zijn geobserveerd. Onder hen CHU-minister Kruisinga, oud-PvdA-senator Frans Uijen en PSP'er Fred van der Spek.

,,Ik heb transcripties gezien waaruit onder meer blijkt dat ze zijn afgeluisterd'', zegt Vleugels. ,,Het lijkt me vanzelfsprekend dat de veiligheidsdiensten een nieuwkomer als LPF nauw volgen. De AIVD wil weten of mensen in de partij te koop zijn, of onroerendgoedmagnaten er een dubbele agenda op nahouden of dat extreem rechts zich in de partij probeert te nestellen.''


posted by Arjan 9:03 p.m.

 
Verdacht

Asielzoeker toch niet crimineler. Knappe kop voor een artikel waar in staat: De vraag of asielzoekers crimineler zijn dan Nederlanders, komt in de studie niet aan de orde. De groepen zijn niet met elkaar te vergelijken, vinden de onderzoekers. Het komt allemaal door het rapport Vreemd en Verdacht. Maar de suggestie is gewekt dat asielzoekers inderdaad helemaal niet crimineler zijn, terwijl ik dat nu nog harder betwijfel. Anders zou dit door VluchtelingenWerk (!) betaalde onderzoek wel wat anders hebben onderzocht lijkt me zo. Een van de opstellers van het rapport is trouwens Radboud Engbersen, die samen met Godfried Engbersen al eerder onderzoek heeft gedaan. En die onafhankelijke Godfried, die zat weer bij Nederland Bekent Kleur. Hij mocht (een dag na 15 mei) ook al 2 minuten in het journaal uitleggen waarom het toch helemaal mis zou gaan met "de buurten" dankzij Leefbaar Rotterdam.

Mocht het nou stiekum toch zo zijn dat asielzoekers wel crimineler zijn dan heeft Godfried alvast de reden: Volgens G. Engbersen, hoogleraar sociologie aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit, is al uit eerder onderzoek wel gebleken dat asielzoekers gemakkelijk in een crimineel circuit terecht kunnen komen. Enerzijds omdat zij veelal een jaar of twee in de procedure zitten en uit verveling nauwelijks weten wat ze moeten doen, anderzijds omdat hun bestaan uiterst sober is. Volgens hem maken misdaadsyndicaten daar gebruik van door ze in te zetten voor diefstal en inbraak. Met name Joegoslavische jongeren zijn daar gevoelig voor. Volgens Engbersen zijn de zorgen die uit het rapport van de Groningse politie spreken dan ook terecht, ook al zet ook hij vraagtekens bij de wetenschappelijke nuances van het onderzoek. En De Haan, die ook aan het nieuwe rapport heeft meegewerkt: Wat ontbreekt is een analyse van de huisvesting, procedures voor en bejegening van asielzoekers. Daar zou het debat over moeten gaan.
posted by Arjan 8:47 p.m.

 
Drugs

Over geld wegsmijten gesproken: In totaal trekken de VS per jaar 19 miljard dollar uit om het drugsprobleem aan te pakken. Maar ze gaan ermee ophouden! Eindelijk..
posted by Arjan 2:25 p.m.


zaterdag, oktober 19, 2002

 
Hitler (12)

U zat zich begin dit jaar natuurlijk ook af te vragen waarom alleen het NRC met het grote inzicht behept was dat Fortuyn de wederopstanding van Hitler was. En de Volkskrant dergelijke vergelijkingen achterwege liet, terwijl meneer Thom het toch al duidelijk had uitgelegd. Hans Wansink verklapt het ons in de Volkskrant: Bij De Volkskrant waren we er op gespitst niet de fout te maken (zoals NRC Handelsblad deed) om Fortuyn met de Tweede Wereldoorlog in verband te brengen. Dus als ik het goed begrijp keken de redacteuren elkaar aan bij het babbelen over Fortuyn, hieven de rechterarmen, klapten de hakken tegen elkaar, knipoogden nog even en riepen "Klapp!" maar was daar niets van te merken in de verdere artikelen. Die waren van een objectiviteit waar het NRC nog een puntje aan kon zuigen.
posted by Arjan 4:06 p.m.

 
Crisis (2)

Eigenlijk schrijft Rob Hoogland het precies op zoals het gegaan moet zijn.

MAILTJES
In den beginne stond de LPF op zestien zetels, in de peilingen.
Tien minder dan in de Kamer en daarom ging het eerste e-mailtje van JP – een heuse professor, maar ook een jonge, dus ongeduldige hond – naar Gerrit er al uit.
„ Wat denk je, collega? Te vroeg?” schroefde nieuwbakken premier van Nederland.
„ Te vroeg”, antwoordde Zalm.
Een paar weken later gaven de enquêtes nog slechts acht zetels aan voor de Lijst Pim Fortuyn. Ze bleven maar doorblunderen, binnen die partij, reden voor de minister-president om nog eens een elektronische boodschap naar de leider van de VVD te sturen.
„Nu dan maar, Gerrit?” schreef hij.
„Heb geduld, JP”, antwoordde Zalm. „Laat ze nog even hun gang gaan. Niet alleen binnen hun fractie is het een puinhoop. Je hebt het zelf waarschijnlijk reeds aan Bomhoff en Heinsbroek gemerkt. Incompatibilité d´humeur noemen we dat. Zeg nou zelf: waarom zouden wij nu reeds de trekker overhalen als zij zelf de loop van het geweer al tegen hun hoofd hebben gezet?”
„Je hebt gelijk”, liet JP weten.,, Weet je wat? Ik gooi er zelfs nog een staaltje typische Balkenende-humor tegenaan door de oppositie een ansichtkaart te sturen met de mededeling dat het kabinet in gezamenlijkheid en eenheid opereert.”
„Lachen, joh!” mailde Zalm.
En toen, in de week dat Nederland in rouw was in verband met het overlijden van prins Claus, kreeg de premier wederom de uitslag van een opiniepeiling op zijn bureau, waaruit ditmaal bleek dat de LPF nog slechts op drie zetels kon rekenen.
„Volgens mij moeten we nu echt niet langer meer wachten”, schreef JP, in het besef dat de uitslag van deze enquête een paar dagen later naar de media zou worden verstuurd.
„Ja, het is zover”, antwoordde de VVD-leider. „Maar laten we in deze rouwperiode vooral voorzichtig opereren. Ik zal de LPF zondag in Buitenhof een laatste waarschuwing geven en daarna springen ze ongetwijfeld zelf in de af grond. Ze hebben alleen nog maar een duwtje nodig, JP!” En zo geschiedde.
Zouden nieuwe verkiezingen nog een risico inhouden? Zou de PvdA zich bijvoorbeeld, onder leiding van Wouter Bos, nog tijdig kunnen herstellen? En zou een populaire figuur als Herman Heinsbroek nog, net als Pim Fortuyn, in staat zijn een nieuwe partij uit de grond te stampen die opnieuw roet in het eten zou gooien?
„Welnee, joh”, liet Zalm zijn christen-democratische collega keer op keer weten. „Maak je nou maar geen zorgen: het kabinet-Balkenende/Zalm is nog slechts een kwestie van tijd!”


posted by Arjan 5:18 a.m.

 
Afgeluisterd

Wist u dat er in Nederland meer telefoons worden afgeluisterd dan in de VS? Niet procentueel, maar in absolute cijfers?
De Telegraaf weet toch wel heel groot en heel stellig te melden dat Fortuyn werd afgeluisterd. Zo'n super-canard kan geen enkele krant zich eigenlijk permitteren. Maar er is reden genoeg om aan te nemen dat Fortuyn inderdaad werd afgeluisterd. Zo heeft de AIVD meteen maar een bericht "Pim Fortuyn niet afgeluisterd" geplaatst. Alleen hou je jezelf wel erg buiten schot als je het ontkennen daarna door anderen -die wellicht inderdaad van niks weten- laat doen: Minister Remkes heeft tegengesproken dat de BVD Pim Fortuyn in de maanden voor zijn dood zou hebben afgeluisterd. Berichten hierover verschenen op 18 oktober in De Telegraaf. Oud-minister De Vries noemde de beschuldiging aan het adres van de BVD 'absolute lariekoek' Ja, duh. Het aftappen van telefoonlijnen is één van de bijzondere inlichtingenmiddelen die de AIVD ter beschikking heeft. Deze bijzondere inlichtingenmiddelen maken inbreuk op de persoonlijke levenssfeer en worden daarom pas na een zorgvuldige afweging ingezet. De inzet van het middel moet in verhouding staan tot de ernst van de zaak én het moet niet goed mogelijk zijn de gegevens op een minder ingrijpende wijze te verkrijgen. Voor het aftappen van telefoongesprekken geldt dat de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn schriftelijke toestemming moet geven. En dat is De Vries zelf. Iets anders is natuurlijk Aan een tussenrapport van het WODC van 31 oktober 1995 wordt ontleend dat in 1993.3619 taps werden geplaatst en in 1994.3284 taps. Preciezer dan dit krijg ik het niet, maar als je als minister zo'n 10 taps per dag moet beoordelen lijkt dat me een dagelijkse routine van 9:00 tot 9:03. Je hebt wel wat beters te doen lijkt me.

Maar dat is het belangrijkste helemaal niet natuurlijk. Waar dient de AIVD (en voorheen de BVD) eigenlijk voor? Wat is de Opdracht van de AIVD eigenlijk? Aha: De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) waarschuwt voor bedreigingen voor de veiligheid van ons land die niet altijd direct zichtbaar zijn en de dienst ondersteunt bij het nemen van beveiligingsmaatregelen. De AIVD levert door zijn taken en bevoegdheden een bijzondere bijdrage aan de bescherming van de nationale veiligheid. Daar kunnen we zelf een hoop bij denken. Zoals moslimterroristen die in Nederland geworven worden om in Kashmir te gaan vechten. Heel belangrijk voor de nationale veiligheid. En wat ze natuurlijk ook doen: het verrichten van veiligheidsonderzoeken naar kandidaten voor vertrouwensfuncties bij de overheid en het bedrijfsleven Maar als er een idioot opstaat die Nederland een "pleefiguur" laat slaan? "De grondwet wil afschaffen"? Een "fascist" is? "De nieuwe Hitler" is? En en passent de nieuwe premier lijkt te worden (over vertrouwensfuncties gesproken)? Is dat geen bedreiging voor de nationale veiligheid? De AIVD zouden een stel luie flikkers zijn als ze dan niet even een tapje plaatsen. En zo gezegd, zo gedaan lijkt me. Alleen "van bedreigingen was geen sprake", ook niet toen Fortuyn zelf alvast nationwide meldde wie de schuldigen zouden zijn als er een aanslag op hem gepleegd zou worden. Gelooft u het zelf?

Alleen dit is nog een probleempje (uit de Telegraaf):
Volgens de commissie-Van den Haak verloopt de informatie-uitwisseling met het ministerie van BZ en de AIVD „naar wens”. Volgens de commissie is de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst „zeer van dienst” met het verzamelen van alle door de commissie gewenste documenten. In hoeverre de commissie de gewenste informatie ook daadwerkelijk mag gebruiken in haar eindrapport, blijft onduidelijk. Het betreft namelijk ´geclassificeerde´ informatie. Dat betekent dat de onderzoekscommissie met de AIVD en het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft moeten onderhandelen over de voorwaarden waaronder zij van de documenten en/of geluidsbanden gebruik mag maken.
Als ik nou iets geclassificeerd zou noemen dan is het wel dat je Fortuyn zit af te luisteren. Als ik de AIVD zou zijn "zou ik best ter wille zijn, maar dan mag de commissie-Haak al dat gewauwel over tapjes niet publiceren. Begrijpen wij mekaar?" of woorden van die strekking. Hoe dat precies werkt weet ik natuurlijk ook niet.



posted by Arjan 4:20 a.m.

 
Crisis

Wat zei Zalm ook alweer in Buitenhof?
Redt de LPF-fractie het niet en komt er een scheuring, dan zal ook het voortbestaan van kabinet aan een zijden draad hangen, aldus Zalm. "Bij een gesplitste LPF kun je je afvragen of ze nog zo veel bewindslieden in het kabinet nodig hebben.” Zalm heeft geen behoefte aan het uiteenvallen van de coalitie en evenmin aan het uitschrijven van nieuwe verkiezingen. "Dan ligt alles weer vier maanden stil”, aldus Zalm.

En ook:

Premier Balkenende moet volgens Zalm ingrijpen om de ruzie tussen de LPF-ministers Bomhoff (Volksgezondheid) en Heinsbroek (Economische Zaken) bij te leggen. Lukt dat niet, dan zal één van de twee bewindslieden het veld moeten ruimen. Anders kan er niet meer worden geregeerd en zal het kabinet uiteenvallen, aldus Zalm gisteren bij het tv-programma Buitenhof.


Wat jammer toch dat de LPF -helemaal tegen de verwachting van Zalm en Verhagen- in ervoor zorgde dat beide ministers het veld ruimde en dat de fractie helemaal niet uit elkaar viel. Uit betrouwbare bron hoor ik dat vorige week donderdag al in ruime kring bekend was dat het kabinet zou vallen bij de eerste de beste gelegenheid. Beetje stom dat de gelegenheid zich dit keer eigenlijk niet voor deed, maar daar hebben we de nationale media voor die ons voorhouden dat het allemaal aan de LPF ligt. Het commentaar van de altijd even objectieve presentator van Het Oog op Morgen van vandaag bijvoorbeeld: Ex-minister Nawijn, de beoogd lijsttrekker van de LPF, zei vandaag te willen dat het kabinet Balkenende gelijmd wordt, in het landsbelang. In datzelfde landsbelang, en dat van hemzelf, zou ik willen dat minister Nawijn iéts langer dan twee weken rust neemt. Maar goed.


Dat er ruzie is in de fractie, soit. De fractie is het kabinet niet! Als ze niet massaal tegenstemmen (en een verdeelde fractie stemt natuurlijk nooit en masse tegen, daar zijn ze verdeeld voor) dan kan een kabinet met zo'n ruime meerderheid rustig zijn gang gaan. Daarvoor zitten Tweede Kamerleden er ook. Zonder last of ruggenspraak, dus ook niet met een fractie. Dat heet dualisme, u weet wel, de hele reden dat we ueberhaupt een Tweede Kamer hebben! Als de coalitie altijd en overal het met het kabinet eens is, waarom hebben we die Tweede Kamer dan nog? Je hoort er verdacht weinig over maar dacht u dat het bij de PvdA nu zo'n feest was? De Vries bij Nova en tegelijk Bos bij B&D? Is het niet een beetje raar dat Jeltje nu opeens misschien toch weer wel wil? Of dat opeens iedereen de baas mag worden? En dat de leden opeens de fractiezitter mogen kiezen? Of is het soms een feest bij D'66? Of bij de VVD?

Maar goed, de VVD en het CDA hebben keurig gewacht totdat de LPF nog 3 zeteltjes over had in de peilingen, net zoals Volkert lijkt te gewacht hebben totdat Fortuyn de verkiezingen zou winnen. Maar nogmaals, dat gaat ze tegen zitten. Op het grote nieuws "de LPF houdt nog 12% van haar stemmen over" is bijvoorbeeld ook wel wat af te dingen. Zo krijgt Heinsbroek met zijn partij ook 18%, dat is samen al 30%. Ruwweg zo'n 9 zetels. Sterker nog, uit dat Nova-onderzoek (en Nova (Inter/view) zal daarvoor ook al stelselmatig te laag, maar goed) blijkt: "4 van de 10 (voormalige) LPF kiezers vinden dat de LPF met een nieuwe leider en nieuwe elan verder moet gaan" . Dat zijn meer dan 10 zetels! Evenveel als GL, en veel meer dan D'66. En bij die meting wisten de kiezers nog niet dat Nawijn beoogd lijsttrekker was. Als hij het inderdaad wordt dan worden het nog veel meer zetels. Zo dom waren die proefballonnen nou ook weer niet.

Ik zit me trouwens een beetje af te vragen waarom je een draaiend kabinet laat vallen om vervolgens als inzet voor de verkiezingen te maken dat je precies hetzelfde beleid wil blijven uitvoeren? Wat zijn dat voor idioten bij VVD en CDA?


Wist u dat het "Linkse Geweten" Elsbeth Etty in 1999 eigenlijk ook al doorhad dat dat partijenstelsel eigenlijk maar niks is? Volgens mij vertoont het huidige parlement minder gelijkenis met dat van 1899 dan met het gezapige gezelschap dat daar, nog een halve eeuw eerder, aan vooraf ging: een sociëteit van een kleine, netwerkende bovenlaag. En mag niemand, ook Pim niet, zich mee bemoeien.


Prinses Pamela heeft de democratie in Nederland al gewoon opgegeven.
posted by Arjan 3:14 a.m.


vrijdag, oktober 18, 2002

 
Kinderachtig

6 maart "feliciteerde" hij de winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen. Witteman: "Moet u niet eens wat feliciteren?" Ad M.: "Gefeliciteerd, Rosenmoller, Marijnissen.... en (ahem) Fortuyn". Witteman: "Meent u dat nou echt?".

Dat had hij nou niet moeten zeggen. "Dan denken de mensen thuis meteen: 'ja, meent hij dat nou?', terwijl hij het écht meende!". Kleuter.


Over de LPF heb ik ook nog wel wat te melden: ik denk dat de diverse brokstukken die mee gaan doen aan de 2de kamer verkiezing nog wel wat meer dan 4 zeteltjes krijgen. Zo stom zijn de LPF-stemmers niet dat ze deze rattenstreek van Verhagen, Zalm en Wijnschenk niet doorzien. Volgens Teeven zaten de drie heren tijdens de uitvaart van Claus genoeglijk te bespreken wanneer het kabinet moest vallen. En dat geloof ik graag.
posted by Arjan 1:19 a.m.


dinsdag, oktober 08, 2002

 
Croiset

Pamela: Mijn oude moedertje zou zeggen: `I smell a rat the size of a dinosaur'.

Nu op Teletekst: Vader:Hirsi Ali is niet bedreigd AMSTERDAM Ayaan Hirsi Ali is niet met de dood bedreigd,verklaren meerdere getuigen in weekblad Vrij Nederland.De Somalische medewerkster van de Wiardi Beckman Stichting deed 3 weken geleden aangifte van bedreigingen die bij haar vader en een vriendin waren gedaan. Volgens haar vader is geen sprake van enige bedreiging."Als zij zegt dat ze wordt bedreigd,slaat dit nergens op." Hirsi Ali voelde zich bedreigd na haar recente uitspraken over de islam en de positie van moslimvrouwen.De WBS noemde de zaak destijds ernstig.WBS-directeur Kalma zegt nu dat de media niet erg nuchter met de zaak zijn omgesprongen

Hoe heeft de auteur dit eerst getypt? Hirsi Ali schijnt gelogen te hebben dat ze bedreigd was? Hirsi Ali deed valse aangifte van bedreiging? Nee hoor. Ze "voelde zich bedreigd". Ja meneer de agent, het voelde alsof ze met de dood bedreigden. Pff. En "niet erg nuchter met de zaak zijn omgesprongen"? Ik had Kalma een paar dagen geleden wel eens willen horen als de media hadden gezegd "die Ali, die liegt volgens ons". Anyway, van je familie moet je het maar hebben. En van VN. Dadelijk is ze echt bedreigd. Wist u trouwens dat Singh Varma ook altijd bedreigd werd?

Afshin Ellian zei ook bedreigd te zijn. Die geloof ik nou weer wel. Maar voor hem geen www.steunayaanhirsiali.nl


Upd:Net naar "De Leugen Regeert" gekeken, met de hoofdredacteur van Goedemorgen Nederland, de hoofdredacteur van het NRC (Folkert Jensma, u weet wel), de schrijfster van het stuk in VN en mw. Kroes. De reden dat ze er zaten moet toch zijn dat de schrijfster iets gelogen heeft maar daar hoorde ik verder niks meer van. De enige die met argumenten kwam was de schrijfster, alle anderen vonden het met name lullig om met vergelijkingen te komen met Croiset en Singh Varma. Dat er daadwerkelijk géén doodsbedreigingen waren heb ik Kroes (die met "een geheime bron" kwam, waarschijnlijk de minister van BiZa) niet horen zeggen. Alleen gewauwel over "een iets andere cultuur", "clan dit", "groepen zo". Voorlopig heb ik nog het meeste vertrouwen in VN (tss).



posted by Arjan 9:06 p.m.


zondag, oktober 06, 2002

 
Doodstraf

Paul Treanor, die al eerder de doodstraf wilde voor Fortuyn, vind nu blijkbaar dat Heinsbroek c.s. ook maar dood moet. Wie een persoonlijk vermogen van meer dan € 1 000 000 bezit, krijgt de doodstraf. De veroordeelden krijgen echter gratie, als ze binnen een maand het geld kwijtraken: dit zal het herverdelen van vermogen sterk bevorderen. Als gevolg hiervan zal de luxe woningmarkt in Amsterdam instorten. Meer levengevaarlijke onzin vind je hier: Het aantal auto's in privébezit moet in 10 jaar teruggedrongen worden naar 30 miljoen. Omdat deze maatregel geen democratische meerderheid kan verwachten, moet het buiten de democratie om ingevoerd worden. Desnoods moet tegenstand strafbaar gesteld worden Het wordt hoog tijd dat idioten als Treanor worden opgesloten in een gesticht.
posted by Arjan 1:47 p.m.


zaterdag, oktober 05, 2002

 
Artiest

Komma Punt Log (briljant en bescheiden) heeft een geinig plaatje die ik de trouwe 4 lezers per dag van Borrelpraat niet wil onthouden:






posted by Arjan 7:41 p.m.

 
Mulisch

Meer goed nieuws! De grote schrijver gaat het land misschien ontvluchten 'Een beetje als schot voor de boeg heb ik daarom gezegd dat dat ik maar eens over de grens moest kijken. Londen, New York... Misschien zelfs Berlijn of Bonn, heb ik daar voor de gelegenheid aan toegevoegd.''
Misschien is het een goed idee als hij dit keer ook eens het De daad bij het woord voegt door naar zijn geliefde Cuba te verkassen? Zou weer eens iets heel anders zijn dan de duizenden Cubanen die verwoede pogingen ondernemen Castro's heilstaat te ontvluchten. Mulisch bezocht in de jaren zestig ook het eiland Cuba, en raakte begeesterd door Fidel Castro, ‘el máximo líder’. Hij stak zijn waardering niet onder stoelen of banken, en schreef het boek 'Het woord bij de daad'. Hij wekte daarmee woedende reacties op. Spijt heeft hij nog altijd niet: ‘Wie toen tegen Cuba was, was toen fout.’ Die redenering kende ik eigenlijk alleen van Duitsers in de Tweede Wereldoorlog, maar blijkbaar gaat hij vaker op.
posted by Arjan
5:44 p.m.

 
Woningnood 2

Aha, goed nieuws: Minister Kamp wil zelfbouwers meer ruimte geven Ook wil hij planologisch voor meer bouwgrond zorgen en ,,snoeien'' in de regels die snelheid en zelfbouw in de weg staan. Weg met het contourenbeleid!


posted by Arjan 5:36 p.m.


woensdag, oktober 02, 2002

 
Woningnood

In Nijverdal wordt er tenminste actie ondernomen tegen een gruwelijke misdaad. Want leegstand is een misdaad! Ja toch? Gelukkig zijn er nog wat kleine voordeeltjes aan deze aktie verbonden: het is een mooi boerderijtje een beetje aan de kleine kant, maar wel een ontzettend mooie omgeving, weilanden rondom, koeien in de 'voortuin', zat plek voor een moestuin en we zitten vlak bij de bosrand en een natuurgebied. gewoon te mooi om waar te zijn! we zijn dan ook heel blij :)
posted by Arjan 10:58 a.m.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?